Kiderült, mikortól látogatható újra a Margit-sziget (VIDEÓ)

2024. október 07. 21:43

A Főkert munkatársai megvizsgálták a fákat, és arra a megállapításra jutottak, hogy újra biztonságos az időtöltés a felkapott zöld területen.

2024. október 07. 21:43
null

Nyitókép korábbi felvétel. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Bár a dunai árhullám már hetekkel korábban levonult, a szakemberek javaslatára nem nyitották meg a lakosság előtt a Margit-szigetet. Azonban ennek a korlátozásnak órákon belül vége, 

újra birtokukba vehetik a budapestiek és a turisták is a kedvelt zöld területet.

Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn a helyszínről jelentkezett be, és elmondta, hogy az árvíz után nagyon óvatosnak kellett lenniük, mivel a talajvíz megemelkedett, és sokat esett az eső, és ez a kettő azt a veszélyt hordozta magában, hogy kidőlhetnek a fák – magyarázta.

Elhangzott, hogy a Főkert munkatársai megvizsgálták a fákat, és ezek alapján megállapították, hogy október 8-án, kedden déltől újra látogatható lesz a Margit-sziget. 

Ezt is ajánljuk a témában

Újra biztonságos az időtöltés

Dezsényi Péter, a Főkert új főigazgatója a videóban arról is beszélt, hogy egyes fák dőléssel szemben lévő oldalára a biztonság kedvéért ellensúlyként homokzsákokat pakoltak.

A cégvezető elmondta, hogy a szigeten több mint 150 ilyen fát védtek meg az árvíz alatt, ezért tartott ilyen sokáig, hogy újra meg merjék azt nyitni a kikapcsolódni vágyók és a forgalom előtt. De most már 

újra biztonságos a séta, a kocogás és az időtöltés a turisztikailag is fontos városrészben.

A vonatkozó videót alább tekintheti meg:

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000105
2024. október 07. 21:48
🍓 ️ ­É­r­­­t­­­é­k­e­­­l­­d­­ ­a­­­ ­s­z­­e­­x­­­i­­ ­p­­u­­n­­c­i­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!