Kényszerleszállás volt Ferihegyen, nem tudták irányítani a repülőt, le kellett zárni a kifutópályát

2024. október 15. 16:38

Személyi sérülés nem történt, azonban hidraulika-folyadék ömlött ki a repülőgépből.

2024. október 15. 16:38
Budapest Airport, Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, reptér, repülőtér, Ferihegy, ferihegyi reptér, ferihegyi repülőtér

Nyitóképünk illusztráció. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az amerikai áruszállító légitársaság UPS 294-es számú menetrend szerinti járatát teljesítő, N427UP lajstromjelű Boeing 757-200PF kedden reggel Prágából érkezett Budapestre, fedélzetén csak a két pilóta tartózkodott – számol be Airportal.hu.

A repülőtér megközelítése során a személyzet műszaki hibáról tájékoztatta a légiforgalmi irányítást, késöbb a rendszerek ellenőrzése érdekében várakozást kért a légtérben.

Ezt is ajánljuk a témában

A pilóták néhány perccel később az egyik hidraulika-rendszer meghibásodását jelentették, és jelezték, hogy a leszállást követően valószínűleg nem fognak tudni lemenni a kifutópályáról, mert nem működik az orrfutómű-kormányzás.

Személyi sérülés nem történt, azonban hidraulika-folyadék ömlött ki a repülőgépből.

A 13R kifutópályát lezárták, a Boeing 757-est negyed nyolc után vontatták el. A pályát fél órával később, a szennyeződés eltávolítását követően nyitották meg újra a forgalom előtt, addig a repülőtér forgalma a másik kifutópályán zajlott.

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000113
2024. október 15. 18:05
🍓 ️ ­­­É­r­­t­é­k­­e­­­l­d­­­ ­­­a­­­ ­­s­­z­e­­x­­­i­ ­­p­u­n­c­i­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­𝐍
békalepcse2.0
2024. október 15. 18:02
Szerintem már nem csak a szankciók miatt gyártják maguk az oroszok a repcsi alkatrészeket. Egyre több bajuk volt a minőséggel. Mint látható most is.
2024. október 15. 17:44 Szerkesztve
Ráhibáztam Boing? Több kvotát, drogos lmbtqs fönököket!
lhotx
2024. október 15. 17:16
Próbálkozgatnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!