Karácsonyék elszúrták, véletlenül meghívták az orosz és a belarusz nagykövetet egy békerendezvényre

2024. október 18. 18:01

Az „adminisztratív hiba” – ahogy a Főpolgármesteri Hivatal fogalmazott – miatt több diplomata bojkottálta azt az eseményt, amelyen elültették a Béke fáját.

2024. október 18. 18:01
null

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

A főpolgármester Michael Wallace Banach apostoli nunciussal, a Vatikán budapesti nagykövetével ültette el a Béke fáját csütörtök délelőtt a Margitszigeten – számol be a Szabad Európa. Karácsony Gergely azt mondta, a fa „a békét, a béke melletti elkötelezettségünket, a béke iránti szüntelen vágyunkat jelképezi”. 

Ám az eseményen számos uniós és NATO-tagállam diplomatája nem vett részt, miután a Főpolgármesteri Hivatal meghívta a békefaültetésre az orosz és a belarusz nagykövetet is. Ez azért furcsa, mert az ukrajnai háború megkezdése óta nem szokták meghívni a két ország diplomatáit az ilyen alkalmakkor. A lap úgy tudja, a meghívók kiküldésekor szembesült azzal több nagykövetség, hogy 

a listán az orosz és a belarusz nagykövet is szerepel, és ez sokakat felháborított.

A cseh nagykövetségen kedden tartottak egy rendezvényt (erre sem az oroszokat, sem a belaruszokat nem hívták meg), itt beszélték meg az érintettek, hogy ilyen körülmények között nem vesznek részt a faültetésen. Az eseményen végül Uladzimir Ulakovics belarusz nagykövet megjelent, orosz kollégája, Sztanyiszlavov Jevgenyij Arnoldovics viszont nem, ugyanakkor ott volt például Paul Fox brit nagykövet.

Ezt is ajánljuk a témában

A cikk később frissült, a Főpolgármesteri Hivatal azt közölte a Szabad Európával, hogy „adminisztratív hiba okozta a meghívók kiküldését az említett nagykövetségeknek; a főpolgármester sokszor kifejtett véleménye az Ukrajna elleni orosz agresszió kapcsán természetesen változatlan”.

A rendezvényről készült videót ITT tekintheti meg.

Ezt is ajánljuk a témában


 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000117
2024. október 18. 20:20
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­­é­­k­e­l­­­d­ ­­a­­­ ­­­s­z­­e­­x­­­i­­ ­­­p­­­u­­­n­­c­­­i­­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
herden100
2024. október 18. 20:17
Nem véletlenül...
next1opponent
2024. október 18. 20:13
Idióta ott mindenki...
mi-egy-nagy-vibralo-tojast-hasznalunk-2
2024. október 18. 19:36
Gondatlanságból elkövetett jóemberség... Adjuntkus úr megindult a lejtőn.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!