Izraelnek üzent a magyar miniszter

2024. október 01. 11:35

Az Alapjogokért Központ által szervezett rendezvényen a miniszter kiemelte, Magyarország számára Izrael biztonsága regionális és globális biztonsági kérdés.

2024. október 01. 11:35

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

A közel-keleti térség konfliktusai a migráció és a terrorizmus formájában közvetlenül fenyegetik Európát is, ezért Izrael támogatása befektetés saját biztonságunkba – mondta Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter a II. Nemzetközi Izrael Párti Csúcson (International Pro-Israel Summit) kedden Budapesten.

Ezt is ajánljuk a témában

Az Alapjogokért Központ által szervezett rendezvényen a miniszter kiemelte, Magyarország számára Izrael biztonsága regionális és globális biztonsági kérdés, és Magyarország a közel-keleti stabilitás egyik legfontosabb szereplőjeként tekint Izraelre.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója azt hangoztatta, hogy Magyarország a legbiztonságosabb hely ma Európában a zsidóság számára, a magyar jobboldal Izrael legszorosabb szövetségese, 

és Magyarország minden nemzetközi fórumon kiáll Izrael mellett.

Miri Regev izraeli közlekedési miniszter arról beszélt, hogy Magyarország az egyetlen európai ország, amely megértette az iszlám terrorizmus veszélyét, megérti, hogy ez nem csupán politikai konfliktus, hanem az iszlamista Hamász terrorszervezet háborút folytat a nyugati kultúra – a demokrácia, a vallásszabadság, az egyén szabadsága, a szólásszabadság – ellen.

(MTI)

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. október 01. 13:24
🇺🇸 m.youtube.com/watch?v=Rr8ljRgcJNM&pp=ygURYW1lcmlrYSByYW1tc3RlaW4%3D 🇺🇸 m.youtube.com/watch?v=v4BCHAQxE2g&pp=ygUQcmFtc3RlaW4gYW1lcmlrYQ%3D%3D
herden100
2024. október 01. 13:23
🇮🇱 m.youtube.com/watch?v=JBDL2rRQhUI
herden100
2024. október 01. 13:22
🇭🇺 m.youtube.com/watch?v=xEhV9HMf5y8&pp=ygUSdXR0b3LFkXZhc8O6dCB6ZW5l
2024. október 01. 12:58 Szerkesztve
Nem üzent ő, mindössze csak simán segget nyalt, de csontig. Ráadásul csak a saját, ne pedig Magyarország nevében beszéljen. Senki nem választotta meg .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!