Itt a nagy bejelentés: újjáépül tíz nagy forgalmat bonyolító vasúti pályaudvar (VIDEÓ)

2024. október 21. 14:52

Lázár János építési és közlekedési miniszter Debrecenben arra is kitért, hogy ezzel az új konstrukcióval új munkahelyeket is teremtenek.

2024. október 21. 14:52

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Lázár János építési és közlekedési miniszter és stábja vidéképítő minisztériumi turnéra indult, melynek első állomása Debrecen volt.

Az egyeztetést követően sajtótájékoztatót tartottak Papp Lászlóval, Debrecen polgármesterével közösen, ahol Lázár János közölte, hogy Magyarország kormánya arról döntött, újjáépíti nemcsak a 471-est négysávosítással, hanem újjáépíti a Nyíregyháza és Debrecen közötti vasútvonalat is. 

A tárcavezető hétfőn pedig arról számolt be, hogy 

a vasúti vonalak mellett megújulnak a pályaudvarok is.

„Az Építési és Közlekedési Minisztérium irányítása alatt 10 nagy forgalmat bonyolító vasúti pályaudvart fogunk újjáépíteni. A fejlesztések egyik állomása a debreceni főpályaudvar, ahol a vasútüzemet szétválasztjuk a kereskedelmi funkcióktól és ezeket pedig a magán beruházók számára hozzáférhetővé tesszük” – ismertette a részleteket.

Lázár János arra is kitért, hogy Debrecen számára kiemelt fontosságú a vasúti közlekedés megkönnyítése – és ezzel az új konstrukcióval teremtünk új munkahelyeket, és adunk új funkciót a kihasználatlan tereknek.

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000121
2024. október 21. 19:54
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­­­é­k­­e­­l­­­d­­­ ­­­a­ ­­s­­­z­­e­x­­­i­­ ­p­u­­­n­­­c­­­i­­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
falcatus-2
2024. október 21. 19:54
5.rész A Deutsche Bahn finanszírozása és jövője. A probléma: A szövetségi kormánynak, mint fő adományozónak és a szövetségi államoknak is takarékoskodniuk kell, mert a háztartások is túlzottan eladósodtak. Miután a Szövetségi Alkotmánybíróság 2023 őszén alkotmányellenesnek nyilvánította a szövetségi költségvetés egyes részeit , több milliárd euró hiányzik a vasúti beruházásokhoz is. A dolgok jelenlegi állása szerint a vasútnak a szerkezetátalakítási terveihez szükséges 45 milliárd eurót nem finanszírozzák teljesen. A szövetségi kormány mindössze 30 milliárd eurót ígért. A vasút tervei szerint a Riedbahn után 2025-ben lezárnák és felújítanák a csaknem 280 kilométer hosszú Hamburg-Berlin útvonalat. Van még kérdés Ildikó?
falcatus-2
2024. október 21. 19:53
4.rész Állami tulajdonú vállalatként a DB a szövetségi támogatásoktól is függ.Az állam keveset fektetett be az elmúlt évtizedekben. A DB elhasználódott,ez most megbosszulja magát. A nyomorúság olyan hatalmas, hogy a kis beavatkozások már nem elegendőek. A nagyteljesítményű vasúthálózat működéséhez nélkülözhetetlen 40 fő útvonal 4200 kilométert tesz ki. A műveletekhez szükséges idő hónapokig tartó lezárásokat jelent majd. A DB történetének legnagyobb infrastrukturális programja 45 milliárd euróba kerül. Ebből mintegy 1,3 milliárd eurót fordítanak a Riedbahn felújítására. Körülbelül 117 kilométernyi pályán síneket és aljazatot, 152 váltót és 140 km légvezetéket cserélnek. A hannoveri főpályaudvaron két éve folyik az építkezés. A nyomvonal 20 állomásán is folynak az építkezések, kicserélik a jelzéstechnikát, fejlesztik a zajszigetelést. Az útvonalat legalább öt hónapig teljesen lezárják, ez az egész területi vasúti forgalomra hatással lesz. Nemzetközi tranzit vonatokra is.
falcatus-2
2024. október 21. 19:51
3.rész Újra és újra megesik, hogy a vonatok a hatalmas késések miatt még a végállomásig sem mennek el. A vasút számára az egyik előny, hogy az ilyen vonatok nem szerepelnek a pontossági statisztikákban. Ha egy vonat több mint 60 percet késik, az utazók kérhetik az utazási ár egy részének visszatérítését. A vasútnak 2023-ban 133 millió eurót kellett visszafizetnie, 43 százalékkal többet, mint az előző évben. A vasút pénzügyei rossz állapotban vannak. 2023-ban a mérleg mintegy 2,4 milliárd eurós veszteséget mutatott. A csoport jelenleg mintegy 34 milliárd eurós adóssághegyen ül. A javítások egyre több pénzbe kerülnek. 2023-ban a vasút rekordösszeget, mintegy 7,6 milliárd eurót fektetett be saját forrásból. De a rendszerek többsége annyira elavult, hogy gyakran már nem javítható megfelelően
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!