„Ismeretlen eredetű vegyianyag” – megmérgezhették a szennyvíztisztítót, a rendőrség már nyomoz

2024. október 16. 20:18

A vértesacsai szennyvíztisztító telepen tapasztaltak problémát.

2024. október 16. 20:18

Nyitókép: Fejérvíz zrt. 

A napokban rendkívüli mérgezésről szóltak a hírek a vértesacsai szennyvíztelepen – írta a Fejér Vármegyei Hírportál. A Fejérvíz tájékoztatása szerint:

„2024.10.08-án Vértesacsa szennyvíztisztító telepen a Fejérvíz Zrt. (a továbbiakban: Társaság) munkatársai szennyezést tapasztaltak. Az elsődleges helyszíni és laboratóriumi vizsgálatok egyértelműen kimutatták, hogy

ismeretlen eredetű vegyianyag került a csatornahálózaton keresztül a szennyvíztisztító telepre

és az ott lévő iszap biológiáját megváltoztatta. A Társaság azonnali hatállyal értesítette a befogadó vízhasználóit és a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hatósági Osztályát, valamint ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Bicskei Rendőrkapitányságon.”

Jelenleg a rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást közérdekű üzem működésének megzavarása miatt.

A vértesacsai szennyvíztisztító telepen történt havária esemény a környező települések vízellátását nem veszélyezteti, mert mindenhol védett, felszín alatti vízbázisból szolgáltatja a Társaság az ivóvizet  – olvasható a tájékoztatásban.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000115
2024. október 16. 20:21
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­­é­k­­e­­l­­d­­ ­­a­­ ­­­s­­­z­­­e­x­­­i­­­ ­p­­­u­­­n­c­­i­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!