Ilyen nincs: menet közben telefonozott a BKV sofőr (VIDEÓ)

2024. október 16. 07:06

Az ügyben vizsgálatot indított a BKV.

2024. október 16. 07:06
null

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Október 10-én egy utasnak kellett figyelmeztetnie a 85-ös busz sofőrjét, hogy tegye el vezetés közben a telefonját, mivel „utasok vannak a buszon”. A sofőr válasza mindössze annyi volt: „És?”. Az ügyben pedig vizsgálatot indított a BKV – írta meg a Blikk.

Az olvasó, aki a laphoz eljuttatta a videót elmondta, hogy Kőbánya-Kispest megállóban szállt fel a buszra, és már percek óta figyelte, hogy a járművezető telefonál. Miután szóvá tette a dolgot, következett a rövid párbeszéd. Az utas később az Örs vezér téri pihenőhelyen próbálta panaszát jelezni, de ott sem vették komolyan.

A portál megkereste a BKV-t a felvétellel kapcsolatban. A vállalat válaszában közölte, hogy hivatalos bejelentés ugyan nem érkezett, de az ügyben azonnal vizsgálatot indítanak. 

A telefonhasználatot a KRESZ egyértelműen szabályozza, és ha egy járművezető megsérti a KRESZ-t, az minden esetben szankciót von maga után, a szabálysértés súlyától függően 

– áll a közleményben.

Hozzátették, hogy bár a BKV mintegy 2000 buszsofőrt foglalkoztat, és az „ilyen viselkedés egyedi eset, a munkatársainkra egyáltalán nem jellemző.” Ugyanakkor nem ez az első ilyen eset: néhány héttel ezelőtt a is videóra vették a Volánbusz egyik sofőrjét, amint telefonált vezetés közben. Akkor a Volánbusz is belső vizsgálatot rendelt el.

A videót itt tekintheti meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rockercicc
2024. október 16. 11:40 Szerkesztve
Míg nem büntetik szarrá a vezetés közben telefont nyomkodó geci gyökereket, addig nem lesz változás. Ausztriában egy büdös riherongy magyar állampolgárságú kurva így törte össze valakinek a különleges veterán autóját. Addig kellett volna ütni a rohadékot, míg mozog!
nemecsek-3
2024. október 16. 11:02
Nem pártolom a telefonos traccspartijukat de ha a BKV vezérek prémiumából fölszerelnék a buszokat telefon kihangosítóval megoldódna a kérdés. Egyelőre az a helyzet, hogy a sofőröket úgy kezelik, mint kényszerből túlfizetett rabszolgák és azért a pénzért amiért csak azt a szervokormányt kell tekergetni 8 órát naponta meg pár gombot nyomogatni, még sebváltóval sem kell bíbelődni, legyenek zombik.
blanconegro
2024. október 16. 09:43
A lába se érné a földet úgy rúgnám ki.
papamaci57
2024. október 16. 09:10
"­­­É­­­r­t­é­­­k­­e­­­l­­­d­­ ­a­­ ­­s­z­­­e­­­x­­i­ ­p­­u­n­c­­i­­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍" Értékelem.Punnyadt volt és büdös. Nem érte meg azt az egy tál bablevest amit adtam érte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!