Így ünnepelte a Hamász-féle terrortámadást annak első évfordulóján az LMBTQ-mesekönyv szerkesztője

2024. október 07. 22:19

Nagy M. Boldizsár korábban már belebukott zsidóellenes cikkeibe, most pedig október 7-e kapcsán „Izrael dekolonizációjáról” ír.

2024. október 07. 22:19

Nyitóképen egy palesztinbarát tüntető egy amszterdami demonstráción az Izrael elleni terrortámadás évfordulóján. Fotó: Fadel Dawod / ANADOLU / Anadolu via AFP

Hont András publicista hívta fel a figyelmet arra, hogy a Meseország mindenkié című mű szerkesztője hogyan emlékezett meg a Hamász tavaly október 7-én Izrael ellen elkövetett brutális terrortámadásáról, annak első évfordulóján.

Nagy M. Boldizsár – aki korábban már belebukott zsidóellenes cikkeibe – a közösségi oldalán közzétett terjedelmes bejegyzésének felütésében úgy fogalmazott, 

a történelem úgy fog emlékezni október hétre, mint Izrael dekolonizációjának egyik fontos eseményére,

a Palesztina felszabadulásához vezető harmadik intifáda első napjára. A napra, amikor a palesztin ellenállók közel két évtizednyi rabság után ledöntötték a szögesdrót kerítést és visszatértek saját földjükre, hogy megmutassák: még mindig nem adták fel.

Írta ezt arról a napról, amikor fegyveresek ártatlan civilek ezreit ölték vagy sebesítették meg, illetve túszok százait hurcolták el.

Ezt is ajánljuk a témában

Előhúzta a cionista kártyát is

Nagy M. Boldizsár fájlalja, hogy az Egyesült Államok támogatja Izraelt, és olyan képtelenségekről is ír, miszerint a zsidó állam részéről a „cionista terv értelmében az Eufrátesztől a Nílusig igényt tartanak a területekre.” 

Nagy M. azt is kifejtette, hogy „ebből a morális csődből nem lehet már felállni, a generációnk látja, hogy ennek a birodalomnak a fenntartása kizárólag a gyarmatosítás, az etnicizmus, a rasszizmus, a kizsákmányolás, a nagyüzemi mészárlás, a népirtás útján tartható fenn, és előbb-utóbb bedarál mindannyiunkat”.

Ezt is ajánljuk a témában

Tamás Gáspár Miklóst is megidézte

Az LMBTQ-mesekönyv szerkesztője ennél is tovább ment, egészen elképesztő kapitalizmus-kritikába csapott át az Izrael-ellenes posztban, amiben a már elhunyt Tamás Gáspár Miklóst is előhozta.

Mint fogalmazott, a filozófus többször írt arról marxista szemléletű elemzéseiben, hogy „a kapitalizmus természeténél fogva fasiszta természetű és hogy a liberalizmus a kapitalista kereten belül nem tud emancipatorikus lenni – ez a rendszer elkerülhetetlenül az elnyomásra épül, pusztító és mohó felhalmozása közepette kész felzabálni önmagát is”

Ezután hozzáfűzte: „ennek az összeomlásnak a kellős közepén vagyunk most, épp azt látjuk, hogy a leleplezett tolvaj még behajít pár dolgot a táskájába, pedig már tudja, hogy vége. És ez, amit látunk, egyben egy globális ellenforradalom nyitánya is.”

„A globális ébredést, a radikális szolidaritás megerősödését utólag Gázának köszönjük majd. Október hét volt a katalizátor, nem csak Izrael dekolonizációja és Palesztina felszabadulása szempontjából, de ehhez a naphoz kötjük majd a mi felszabadulásunk kezdetét is”  – magyarázta a Hamász brutális terrortámadását lényegében ünneplő, elképesztő okfejtésében Nagy M. Boldizsár.

A vonatkozó bejegyzést teljes terjedelmében alább olvashatja:

Forrás: Facebook-képernyőfotó
Fotó: Facebook-képernyőfotó
Fotó: Facebook-képernyőfotó
Forrás: Facebook-képernyőfotó

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000105
2024. október 08. 00:13
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­­é­k­­e­­­l­­­d­­ ­­­a­­­ ­­­s­­­z­­­e­­x­­­i­­­ ­p­­u­­n­c­­i­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Tasi János
2024. október 08. 00:11 Szerkesztve
A helyzet az, hogy Nyahú tulajdonosai ráültették az egész világot a szopórollerra, de nagyon! Csak kevesen tudják, hogy Nyahú már a 80-as évek óta mérgezi a világot, de ő IS csak egy termék... youtube.com/watch?v=-HlTs7ika-s Ahogy a vezető hozzászólás írja: "Either humanity ends zioism or zionism will end humanity!"
Chekke-Faint
2024. október 07. 23:50
Az ilyen deviánsok mint falhoz lesznek állítva. Imádkozzon Soros Istenéhez, hogy ne megkövezés legyen, hanem golyó.
rockercicc
2024. október 07. 23:45
Rohadt arab terrorista fasznyaló gennyláda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!