Gyurcsány: Ha le szeretnénk győzni a Fideszt, nem elég legyőzni a Fideszt

2024. október 25. 17:41

Szerinte a kormánypárt egy négyfejű sárkány.

2024. október 25. 17:41
null

Nyitókép: Mandiner-archív/Mátrai Dávid

Gyurcsány Ferenc új videóval jelentkezett pénteken, amiben jelezte: örül, hogy az ellenzék támogatottsága nő, de sietett hozzátenni: „Elég a győzelemhez, ha a választásokon az ellenzék támogatottsága meghaladja a Fidesz támogatottságát? De mennyivel kell legyőzni a Fideszt, hogy legyőzzed a Fideszt? Ez a kérdés”.

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint „3-5 százalékkal vezetni kell a Fidesz előtt, hogy egyéni választókerületekben ugyanannyi egyéni képviselője legyen az ellenzéknek, mint a Fidesznek”. Ezen kívül számolni kell a határon túli magyarok Fideszre leadott szavazataival, a választókerületek átrajzolásával, valamint azzal is, hogy a választások után a Mi Hazánk kívülről vagy koalícióban, de a Fideszt fogja támogatni.

Ezt a négy tényezőt a politikus a Fidesz „négyfejű sárkányaként” emlegette, amelyet az ellenzéknek le kell győznie.

„Szóval érdemes az eszünkbe vésni, hogy ahhoz, hogy 2026-ban a Fidesz nevű hatalmi képződményt odaküldjük, ahova el szeretnénk küldeni, leginkább a politika süllyesztőjébe legalább egy időre, 

ahhoz az ellenzéknek – úgy ahogy van – nagyjából 10-15 százalékkal kell vezetni a Fidesz előtt” 

– vonta le a következtetést Gyurcsány Ferenc.

.

 

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ada17
2024. október 25. 20:20
Jól hangzik Feri,ha ez így van nem kell aggódnia a fidesznek.
ittésmost
2024. október 25. 20:02
Négyfejű sárkány nincs.
Titi
2024. október 25. 19:58
Szerintem ferenc testvér úgy berúgott, hogy összekeverte a házisárkányt a 14 éve tartó rémálmával. Mert a négyfejű sárkány otthon alázza, a politikában pedig hiába erőlködik, a Fidesz döngöli a padlóba. Lehet, hogy a háttérben van még némi szava, de az eddigi kitartója már levette róla a kezét, csak még nem akarja tudomásul venni. Már csak röhögni lehet ezen a szétivott roncson, ahogy még mindig nagyfiúnak képzeli magát, és úgy is viselkedik.
Krupp Skya
2024. október 25. 19:51
Gyurcsány egy hétfejű sárkány és mind a hétfej süsü, a hét pohár viszkitől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!