Ez fájhat Niedermüllernek: online aláírásgyűjtést indított az erzsébetvárosi Fidesz

2024. október 27. 22:04

Azt próbálják elérni, hogy vonják vissza a Niedermüller Péter polgármester által bevezetett 400 millió forintos parkolási „büntetőadót”.

2024. október 27. 22:04

Nyitókép: MTI-archív/Koszticsák Szilárd

Online aláírásgyűjtést indított vasárnap az erzsébetvárosi Fidesz a kerületi parkolási díjak emelése ellen; azt követelik, hogy azonnal vonják vissza a Niedermüller Péter polgármester által bevezetett 400 millió forintos parkolási „büntetőadót” – közölte a Fidesz-KDNP erzsébetvárosi képviselőcsoportjának frakcióvezetője a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Ezt is ajánljuk a témában

Benedek Zsolt emlékeztett: a Niedermüller Péter (MSZP-DK-Momentum-Párbeszéd- ZÖLDEK) polgármester által a képviselő-testülettel elfogadtatott büntetőadó alapján az eddigi ingyenes parkolás helyett minden helyi lakosnak minimum 38 ezer forintot kell jövő év elejétől fizetnie.

Hozzátette, a polgármesternek ingyenes, dedikált parkolóhelye van a munkahelye előtt, amelyet egy olyan autóval használ, amelyet az önkormányzat, „lényegében az erzsébetvárosi polgárok biztosítanak neki majd 400 ezer forintért havonta”.

A frakcióvezető közölte, a polgármester és a baloldal az elmúlt öt évben „két kézzel szórta Erzsébetváros pénzét és csődbe vitte a kerületet”

A polgármester vejéhez köthető cégeknek jutott 50 millió forintos megbízás, milliók mentek el „bukott baloldali politikusokból és újságírókból verbuvált” sajtóosztályra, ráadásul 50 millió forintos bírságot kapott az önkormányzat ki sem írt közbeszerzések miatt – fejtette ki.

Miközben szerinte a polgármester a túl kevés parkolóhely miatt panaszkodik, megszüntetett több száz parkolót; középső- és külső Erzsébetvárosban pedig a további több százat terveznek megszüntetni – mondta.

A kerület belső részén pedig – ahogy fogalmazott – „Niedermüller-labirintust” hoztak létre, ami a polgármestert is úgy „megkeverte”, hogy saját maga által kihelyezett behajtani tilos táblákon hajt át, és rendszeresen parkol tilosban olyan parkolóhelyeken, ahová ő maga rakatta ki a várakozni tilos táblát – jelentette ki.

Elmondta, sokan keresték meg őket a napokban. 

„Az erzsébetvárosiak nem akarják megfizetni a baloldal kudarcos politikájának árát”.

Az aláírásgyűjtés a nemkellautosbuntetoado.hu oldalon már üzemel – hangsúlyozta, megjegyezve, hogy „együtt sikerülni fog”.

A 7. kerület képviselő-testületi ülésén kedden döntöttek a lakossági parkolási díjak emeléséről. A január 1-jén hatályba lépő intézkedés értelmében azok, akik Erzsébetvárosban élőként igényelik, hogy a kerületben parkolhassanak, az eddigi, évi körülbelül 2100 forint helyett az első autó után 36 ezer, a második után pedig 72 ezer forintot kell fizetniük.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zrx8
2024. október 28. 01:03
úgy tűnik, végül mégis megérte (magának) bohócot csinálnia magából.. coub.com/view/2lolxh
gullwing
2024. október 28. 00:23
Nider egy szar bolsizsidó patkány. Remek utódja fajtája avh-s és avo-s őseinek.
sexykitty-5000127
2024. október 27. 23:34
🍓 ️ ­­É­r­­­t­é­­k­e­­l­d­­ ­­a­­­ ­­s­z­e­­­x­­i­­ ­­­p­u­­­n­­c­­­i­­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
zrx8
2024. október 27. 23:33
beleszakadtatok volna, ha egy linket tesztek a cikkbe a petíció oldalára?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!