Ennyi hajléktalant számoltak Budapesten egyetlen éjszaka alatt – elképesztő szám!

2024. október 15. 07:56

Íme, a Hungária körúton belüli felmérés eredménye.

2024. október 15. 07:56
null

Nyitókép: Facebook

A 24.hu arról ír, hogy 

összesen 461 hajléktalant regisztráltak Budapest közterületein október 11-én

 – mondta Győri Péter, a Menhely Alapítvány kuratóriumi elnöke a fővárosi hajléktalanszámlálás első eredményeiről tartott sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten a távirati iroda tudósítása szerint. A kuratóriumi elnök közölte: önkéntesek bevonásával felmérték, hogy Budapest belső kerületeiben – a Hungária körúton belül eső területen – hányan töltik fedél nélkül az éjszakát.

Az este nyolc óra és éjfél között végzett vizsgálat során 

133 fekvő hajléktalant regisztráltak, valamint 328 ücsörgő, járkáló, guberáló hajléktalant,

 utóbbiakról kinézetük, ruházatuk, holmijuk alapján valószínűsítették, hogy hajléktalanok – ismertette, hozzátéve: az önkéntesek további 30 üres alvóhelyet is felfedeztek – tudtuk meg.

Győri Péter elmondta: az éjszakai szemle során regisztrált 

hajléktalanok 78 százaléka férfi, és többségük a középkorú, 30-49 éves korosztályból kerül ki. 

Míg a szállókon jellemzően sok az idős, a közterületen éjszakázóknak mindössze 3 százaléka volt 65 év feletti – fűzte hozzá. Mint kiderült, a számlálásban nincsenek benne az ellátórendszerben rögzített, szállókon, menhelyeken alvó hajléktalanok, mert kifejezetten a köztéren éjszakázókat regisztrálták.

Győri Péter hangsúlyozta: 

jövőre tervezik Budapest Hungária körúton kívüli területének felmérését,

 és szeretnék 3-5 évente megismételni a vizsgálatot annak érdekében, hogy mindenki bekerülhessen az ellátórendszerbe, írják.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zabszem
2024. október 15. 10:12
blanconegro: Akkor minek választotta meg Budapest Karácsonyt? Pontosabban minek fizeti az egész ország ezeket a budapesti, felduzzasztott szardarabokat, a húszezredik tanácsadóval együtt, akik sokkal többe kerülnek, mint bármely város....? Hát válasszon Budapest olyan polgit, aki nem az utcán akarja nézegetni őket....
Tegnap
2024. október 15. 10:09
Ezek mind karigeri szavazói, a budapesti népköztársaság díszpolgárai. Jajj de hülye választók vannak az ország fővárosában! Szégyent hoznak az egész országra. Ami a karigeri gazembert illeti, ő csak a soros terv annak a részét hajtja végre, hogy Budapestet el kell pusztítani.
zabszem
2024. október 15. 10:08
Tarlós kötelezően beterelte őket meleg helyre... KariGeri megoldotta a dolgot, visszakapták emberi jogaikat és szabadon fetrenghetnek a szarban.... És még fűteni sem kell rájuk, ellenben a kórházakat szépen leterhelik... Nagyon szokták őket csípni a szobatársak.... Érdekes ilyenkor a nagy liberális szobatársaknak is az az első rinya, hogy ők más szobát akarnak.... Valahogy mindig csak másoknak kell elviselniük álláspontjuk szerint a hajléktalanokat, kisebbséget, migránst... De valahogy ők sosem akarják...
sexykitty-5000112
2024. október 15. 10:05
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­é­­­k­­e­l­­d­ ­­a­­­ ­­­s­­z­­e­x­­i­­ ­­­p­u­­­n­c­­­i­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!