Újra ellepték a hajléktalanok Budapestet: egyre romlik a közbiztonság

2024. augusztus 12. 16:56

Egyre gyakoribbak az utcai verekedések, alkohol- és drogfogyasztás, a tereket, parkokat mosdónak használó, hajléktalanok, valamint az agresszív, a járókelőket folyamatosan zaklató koldusok.

2024. augusztus 12. 16:56
null

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Verekedések, utcai alkohol- és drogfogyasztás, a tereket, parkokat mosdónak használó hajléktalanok, a járókelők folyamatos zaklatása – a Metropol több helyszínre kiterjedő beszámolója szerint egyre durvul a helyzet a fővárosban. A portál úgy fogalmaz, mindez a főpolgármester, Karácsony Gergely és a baloldali kerületi városvezetők felelőssége is, akik empátiára és alapvető emberi jogokra hivatkoznak ezzel kapcsolatban, miközben a helyi lakosok érdekei lassan háttérbe szorulnak.

Bár a baloldali fővárosi és kerületi városvezetés folyamatosan reklámozza saját »emberségét és vezetői sikerességét«, Budapest lakói szemében ez csak szemfényvesztés. Az elmúlt években egyre több fővárosi akad ki amiatt, hogy szinte nem tud anélkül átmenni egy parkon vagy téren, hogy ne látna önkívületi állapotban cirkuszoló, ellátatlan hajléktalanokat, akik italoznak vagy éppen mindenki szeme láttára letolt nadrággal ürítenek a füvön, mint a Rákóczi téren ez gyakran megesik. Az elmúlt évek megengedő politikája miatt a helyzet annyira eldurvult, hogy egyre több az olyan közterület, ahol a járókelőket is inzultálják, agresszívan megtámadják, ha nem akar az illető pénzt adni az agresszíven kolduló hajléktalanok” – írja többek közt a Metropol.

A cikk szerzője szerint az áldatlan állapotokon a több tízmillió forintból felállított közvécék sem javítottak; sőt. 

Az egyik fő probléma az ellátatlan hajléktalanok számának emelkedése – állítja a portál. Ők nagyrészt vidékről jönnek Budapestre, és napközben nem a szállókon tartózkodnak, néhányukat be sem engednék a közveszélyes viselkedésük miatt. 

Helyette városszerte elfoglalják a padokat, a II. János Pál pápa tér környékén lakók például arra panaszkodtak, hogy ennek következtében kutya és ember is „összeszedett” már ágyi poloskát, illetve rühöt.

A Kosztolányi Dezső téren és a Feneketlen-tónál az agresszív kéregetők okozzák a legtöbb gondot, az itteni lakosság fél éve kéri az önkormányzatot, hogy tegyen valamit ellenük; egyelőre érdemi válasz nélkül. Közben elég félelmetes utcai jelenetekről is hallani errefelé, nemrég például fényes nappal drogosok verekedtek össze, egy Móriczon sétáló fiatal férfit meg hátulról egyszerűen leütöttek. 

A közelmúltban felújított Batthyány téren szintén nem túl rózsás a helyzet, a területet „ellepték a gyakorta agresszív, illuminált és ellátatlan »beköltözők«”, 

ugyancsak V. Naszályi Márta eddigi polgármester és a baloldal „mindent is megengedő elvének érvényesülése” miatt.

Böröcz László, az I. kerület újonnan megválasztott polgármestere a lapnak nyilatkozva megígérte, ahogy ősszel átveszi hivatalát, nekiáll a rendrakásnak. „A közterületeken sem erőszakos, sem közszeméremsértő cselekményeknek helye nincs, ahogyan a szipuzásnak, alkoholizálásnak és csövezésnek sem. Rend lesz a főváros legpatinásabb kerületében” – fogalmazott. 

 

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lauderstenonis-2
2024. augusztus 12. 23:46
Ezek szerint a Rendőrség nem végzi jól a munkáját. Tehát Pintér Sándor sem végzi jól a munkáját. Ezért 0rbán Viktor sem végzi jól a munkáját.
Potymog
2024. augusztus 12. 22:26
"nem a szállókon tartózkodnak, néhányukat be sem engednék a közveszélyes viselkedésük miatt" Mi az, hogy nem engedik be a hajléktalant a hajléktalan szállókra? Legyenek szívesek beengedni, hogy ne legyenek az utcán. Amelyik meg közveszélyes, ahhoz hívjanak rendőrt, akik szíveskedjenek a közveszélyes elemeket feljelenteni, és a börtönben tárolni, nem az utcán, ahol aztán a lakosságot veszélyeztetik! Kéretik a lakosság biztonságáról gondoskodni, ha már mindenféle adót szed a kormányzat és az önkormányzat!
atti64
2024. augusztus 12. 20:07
KÖSZÖNJÉTEK A PATKÁNY FÖPOLGÁRMESTERNEK BAZD MEG 1 DB SZAVAZATOT SE KELLETT VOLNA KAPNIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!BALOS PATKÁNYOK LAKJÁK A FÖVÁROS NAGYRÉSZÉT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VeressZoltán
2024. augusztus 12. 19:37
Az illusztráción egy igényes hajléktalan komfortzónája. Gelgel eus pályázati forrásból adhatna át neki egy hiánypótló, a környezethez illő rusztikus állólámpát ünnepélyes külsőségek között, hadd lássa a világ; ő szívén viseli a fővárosi emberek sorsát, lett légyen az bárki!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!