Elkészült a jelentés: Manipulál, dezinformál és globális érdekeket szolgál a Soros által támogatott Transparency International

2024. október 12. 09:40

Igen, ez az a Transparency International, amely előszeretettel jellemzi hazánkat „Európa legkorruptabb országaként”.

2024. október 12. 09:40
null

Nyitókép: German Embassy Budapest

A Transparency International (TI) nemzetközi hálózatának magyarországi alapítványa egy globális lobbihálózatba illeszkedve, politikai nyomásgyakorló tevékenységet fejt ki. A Soros-birodalom egyik zászlóshajója manipulációra és dezinformációra alkalmas, tudományosan is megkérdőjelezhető „korrupcióérzékelési indexét” pedig Magyarország lejáratására használja fel a nemzetközi nyilvánosságban – írja a Magyar Nemzet, amely megszerezte és cikksorozatot indít a Szuverenitásvédelmi Hivatal jelentéséről.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal az elmúlt hónapokban vizsgálta a TI nemzetközi hálózatának magyarországi alapítványát, amely 

előszeretettel jellemzi hazánkat „Európa legkorruptabb országaként” a nemzetközi nyilvánosságban.

A lap úgy értesült, hogy a jelentés véglegesítés előtt áll, és hamarosan közzé is tehetik azt. Ugyanakkor az alapítvány nem működött együtt a hivatallal a vizsgálatban. Ügyvezető igazgatója, Martin József Péter – korábbi ismert balliberális gazdasági újságíró és főszerkesztő – a Mozgó Világnak adott interjúban maga mondta el, hogy nem hajlandóak például betekintést adni egyes szerződéseikbe. De általában is megtagadták az együttműködést, „szükségtelennek” (!) és „az uniós normákkal is ellentétesnek” tartva magát a szuverenitásvédelmi törvényt is, amelyet tavaly fogadott el az Országgyűlés. 

Az alapítvány átláthatósága márpedig azért lényeges, mert a tavalyi pénzügyi beszámolója szerint  a belföldi támogatóktól kapott támogatásai (adományok vállalatoktól, magánszemélyektől) jelentéktelen arányt, mindössze 1,7 százalékot tesznek ki – ebben az egyszázalékos SZJA-felajánlások nincsenek benne — a durván 100 millió forintos éves bevételükben. Vagyis 

az alapítványt döntően külföldről pénzelik

A nagy támogatóik között szerepelnek például Soros György Nyílt Társadalom Alapítványai és az Európai Bizottság. De nyugati országok közvetlenül is támogatják őket.

A hivatal és az alapítvány közötti nézetkülönbségek már augusztusban, Lánczi Tamás, a hivatal elnöke és Ligeti Miklós, az alapítvány jogi igazgatója a tihanyi Tranzit rendezvényen tartott vitáján is kiütköztek.

Ezena Mandiner információi szerint Ligeti annyira rosszul szerepelt, hogy alkalmasságát a TI-n belül is megkérdőjelezték. 

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oberennsinnen49
2024. október 12. 11:58
Hát, mit lehet erre mondani? 1. Miféle nézetkülönbségek vannak - KONKRÉÁT EGZAKT SZÁMOKKAL! - a hivatal és a Soros-Transparency International között? Ez lett volna a lényeg, de a lényeg, - SEHOL... 2. ha már elkészült a jelentés, - miért nem Orbán strasbourgi megmérettetése előtt készült el, és miért nem került Orbán kezébe? Itt komoly, de inkább végzetes problémák vannak a Fidesz vezetésébnen, a Miniszterelnöki Hivatal vezetésében. Mintha VESZTÉSRE JÁTSZANÁNAK, komolyan, mint a magyar futballakadémiák? Azok is úgy működnek, mintha ellenérdekelt TITKOSSZOLGÁLATOK szándékosan tennék tönkre a magyar futball jövőjét az akadémiákkal, no és a klub"menedzselésekkel". (Tisztelet a kivételnek, 3-4 darab.) Ez nem mehet így tovább. Viktor óriási magas labdát kapott az ellene irányuló gyalázkodásokkal az EP-ülésen. Kihagyta, nem zúzta szét az ellenfeleket, de miért nem?
sexykitty-5000109
2024. október 12. 11:52
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­é­­­k­e­­­l­­d­­ ­a­ ­s­z­e­­­x­i­ ­p­u­­n­­­c­­­i­m­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
istvanpeter
2024. október 12. 11:39
A világbank viszont megállapította, hogy Magyarországon nem jelentő a korrupció. A TI egy mocskos információs terrorista szervezet, amely csak rágalmaz és hazudik.
kir2vik
2024. október 12. 11:38
Martin József Péter, Ligeti Miklós... B+.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!