Egy vasúti átjáróban videózott a rendőrség: döbbenet, mit filmeztek le (VIDEÓ)

2024. október 09. 09:04

Nehezen emészthető.

2024. október 09. 09:04
null

Nyitókép: Youtube

A police.hu arról ír, hogy a vasúti átjárókban történt balesetek nagy része súlyos vagy halálos sérüléssel végződik, ezért a vasúti átjárót csak fokozott óvatossággal szabad megközelíteni, az átjáróban és közvetlenül azelőtt tilos előzni, a vasúti átjárón csak folyamatosan, megállás nélkül, legalább 5 kilométer/óra átlagsebességgel szabad áthaladni, biztosított vasúti átjárón csak akkor szabad áthajtani, ha mindkét sorompó nyitva van, a fénysorompó villogó fehér jelzést ad.

Hangsúlyozzák:

 a vasúti átjárókban bekövetkező balesetekben a gyalogosoknak és a járművezetőknek gyakorlatilag nincs esélyük, 

legfeljebb a szerencsén múlik a kimenetel, ugyanis a vasúti szerelvények féktávolsága száz méterekben mérhető. Ez egyben azt is jelenti, hogy a vasúti jármű vezetőjének az esetek többségében egyszerűen lehetősége sincs a baleset elkerülésére!

Ehhez képest 

a megdöbbentő videón az autósok piros lámpán hajtanak át, a vasúti átjárón előznek, 

 és így tovább. Olyat is látunk, hogy a piros lámpánál várakozó autót kielőzik, és a forgalommal szemben hajtanak át pirosnál a vasúti síneken!

A videó egy debreceni vasúti átjáróban készült. Szomorú, de fontos információ, hogy 

a felvételek nem több ellenőrzés során gyűltek össze, hanem mindössze pár óra alatt.

 A rendőrök az összes szabálysértővel szemben eljártak, helyszíni bírság és feljelentés volt a következmény.

Íme, a felvétel:

 

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsek-3
2024. október 09. 11:56
I. Tudjuk milyen a közlekedési morál, rég aktuális lenne visszaállítani a bírósági ítélkezésben a büntetés szemléletet és elfelejteni az idióta szadesz féle óvodás terelgetéses jóra való nevelgetéses nevetséges ítélkezést. Minden normális embernek az a legjobb ha határozottan tudomására van adva mindenkinek és be van tartatva, mi merre hány méter. Mind e-mellett azért ejtsünk már pár szót a vasútról. A vasút ma mai napig nem nőtte ki a kommunista rendszerből hozott hatósági attitűdöt és 70 év óta semmi nem történik részéről a vasútbiztonság javítása érdekében. Felháborító, hogy az MI korában még mindig képtelen felelősséget vállalni a jelzőberendezései működéséért.
nemecsek-3
2024. október 09. 11:56
II. Mi az, hogy a fehér lámpa nem szabad áthaladást jelent, mi az, hogy az érzékelők képtelenek vasúti járművet érzékelni. Nagy pofával példálóznak és a németekre mutogatnak amikor a késésekről, menetrendről van szó, amikor arról, hogy ott nincs torlódás átjáróban és nem divat a tömeges áthajtás piroson mert mindenki tisztában van vele, hogy piros után 15 másodperccel átmegy a vonat és utána 5 másodpercen belül szabadra vált, nem kockáztat. Nincs olyan, hogy 2 perc múlva jön a következő vonat, aztán rá 3 percre, ki tudja meddig és végig piros. A felvételen tisztán látszik, hogy a sorompó működése nem korrekt. Arra van esze a hatóságnak, hogy kiálljon fotózni -egyébként támogatnám, ha vaskos bünti is követi, különösen azoknak akik előznek- de kiosztanám a vasúti felelősöknek is ugyanezt a vaskost, mindjárt leszállnának ők is a lóról és elkezdenének dolgozni a felelősség hárítása helyett
Osztap_Bender
2024. október 09. 10:50 Szerkesztve
Ide jutott a ragyás bandájának tekintélye, a "két hét" alatt! Semmivel nem törődnek, a farkukat verik az autóikban, ha baj van elinalnak. Ha cigánnyal akadnak össze, azonnal beszarnak, intézkedés képtelenné válnak, persze mindezt parancsra. Ha ilyesmit tettem volna a 70-es években, mikor jogosítványt szereztem, a kádár huszárok nem is tudom mit műveltek volna velem, de biztosan jogosítvány és autó nélkül távozhattam volna. Az okok? Keresésük veszélyes tarületre vezethet. Olaj, áfa, jövedéki adó, vám, szőkítés, miegymás. Jó páran meghaltak a "feszegetés" következtében. Az eredmény viszont jól látható.
Ernest01
2024. október 09. 10:45
Ja a bringások meg átmennek a piroson ,és nem ismerik a kreszt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!