Ebből az „unióból” elég volt!

2024. október 28. 05:52

Külön megállapodásokkal kell fenntartani a szövetséget az EU és Magyarország között.

2024. október 28. 05:52
Ursula von der Leyen - Borjana Kristo joint press conference in Sarajevo
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Magyar Nemzet

Nyitókép: Samir Jordamovic / ANADOLU / Anadolu via AFP

„Másként fogalmazva: szétváltak egymástól Európa népei és nemzetei, nemzetállamai, illetve az Európai Uniónak nevezett intézményrendszer. A név ma már nem jelent semmit, pontosabban egy fedőnév, amely mögött egészen más tartalom húzódik meg. Kicsit olyan ez, mint például a German Marshall Fund, mely a neve ellenére a legkevésbé sem német, hanem amerikai érdekeket képvisel. Vagy ilyen volt a régi rendszerben a Hazafias Népfront, amely csak hazafias és népi nem volt, viszont kiszolgálta a kommunista párt érdekeit.

Nem hiszek azoknak, akik azt mondják, hogy csak ki kell várni az öt évet, és a 2029-es EP-választásokon majd átvesszük a hatalmat mi, szuverenisták, és minden jó lesz. Erre semmi garancia nincs. Ez az öt év tökéletesen elég a brüsszeli elitnek, hogy teljesen átalakítsák, centralizálják az uniót és megszüntessék a tagállamok szuverenitását.

Különösen a következő másfél évben kapcsolnak rá, hogy Magyar Pétert hatalomra juttassák a legnagyobb ellenlábasuk, Magyarország élére, amelyet, mint maga mondta, mint országot ítélt el Manfred Weber.
Ne huxitot akarjunk, mert az nagy károkkal járna. Ha nincs esély arra, hogy egy össz­európai konvent létrehozzon egy új, Szuverén Államok Szövetségét a jelenlegi, működésképtelen unió helyett, akkor – immáron jobb híján is – kezdeményezzünk tárgyalásokat az unió vezetésével arról, hogy Magyarország külön megállapodást kötne Brüsszellel, amelyben a gazdasági és kereskedelmi együttműködéseket megőrizve minden más ügyben távol tartjuk egymástól magunkat. 

Jobb immáron a három lépés távolság – ismétlem – ettől az unió­tól, és nem Európától.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2024. október 28. 16:25
három lépés? A magadfajta már háromszázra van Európától. Jobb lenne neked valamelyik baráti türk államban.
Hangillat
2024. október 28. 15:39
A Patriots egységben feltárja a beépült $oro$itákat, a necces hálózatot alulról felfelé, felülről lefelé, majd formailag belülről kezdeményezni rövid, de gyors belső átvilágítást; ugyanakkor folyamatosan tájékoztatni az EU- s polgárságot. A Strasbourgi Bíróság kapcsolati, személyi érintettségét, az EB Bíróság, EU Ügyészséget beleértve külsős szakmai professzionális cégekkel előzetesen szintén feltárni. Normális, létrehozandó EU közösség létét felvázolni. A még meglevő demokráciában százmilliók szavazatai, akik bérből élnek, számít. Ott a haza, ahol jól érezzük magunkat (Cicero) "Ubi bene, ibi patria." Patria est ubicumque est bene."
Akitlosz
2024. október 28. 15:17
Na és ezt a Fricz Tamás féle álláspontot melyik politikai erő képviseli? Mert ha egyik sem, akkor ez csak egy magánszemély magánvéleménye, akire nem hallgatnak a döntéshozók.
Tiszafa
2024. október 28. 15:13
"Ne huxitot akarjunk, mert az nagy károkkal járna....kezdeményezzünk tárgyalásokat az unió vezetésével arról, hogy Magyarország külön megállapodást kötne Brüsszellel, amelyben a gazdasági és kereskedelmi együttműködéseket megőrizve minden más ügyben távol tartjuk egymástól magunkat." Ez egy tehetetlen ember véleménye, aki a tényekkel nem akar és nem is mer szembenézni. 1) Európának nem hogy újabb öt éve sincs, hanem már a migráció (ami nem más mint INVÁZIÓ) mértéke miatt lassan öt perce sincs már. Nincs mire várni. 2) Az Unió most olyan, mint egy épület, amit a háziak 2015 óta magukra gyújtottak, és 2029-ig még oltani sem engedik. A lángok az egész épületre kiterjedtek. Aki marad az bent ég. Ilyenkor nem az anyagiak számítanak, hanem az életben maradás. Tehát igen is HUXIT !!! 3) Az aki az én vesztemet akarja, azzal se tárgyalni, sem megállapodni hitelesen nem lehet, mert úgysem fog semmilyen egyezséget betartani. Farkas ás bárány között nincs alku. Hány éves is a cikk szerzője..?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!