Dagad a budavári botrány: a saját emberei hallgatását fizethette ki az I. kerület pénzéből a távozó baloldali polgármester

2024. október 11. 21:18

A baloldali pártok képviselői azt állítják, nem tudtak róla, hogy V. Naszályi Márta jutalmakat osztogatott volna, így szerintük felmerülhet a lopás gyanúja is.

2024. október 11. 21:18
V. Naszályi Márta

Nyitókép: Várnegyed/Facebook

Tovább dagad a botrány az I. kerületben a több mint 70 millió forintos jutalmak kifizetése körül. Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, az I. kerületi önkormányzat távozó vezetői szeptember utolsó napjaiban mintegy 70 millió forintnyi jutalmat és végkielégítést fizettek ki egymásnak, a jegyző pedig utasításba adta, hogy az önkormányzat levelezésének biztonsági mentéseit is töröljék – közölte csütörtökön Böröcz László, az I. kerület frissen megválasztott polgármestere.

Ezt is ajánljuk a témában

Újabb fejlemény, hogy a baloldali pártok tagadják, hogy tudtak volna V. Naszályi Márta leköszönő polgármester osztogatásáról. Remenyik Ildikó, a kerület volt MSZP-s képviselője a Várnegyed megkeresésére határozottan tagadta, hogy tudtak volna a jutalmakról. 

„Amikor az ezzel kapcsolatos hír kijött, javasoltuk a frakciónak, hogy üljünk össze ebben a témában. Rendkívül kiábrándultak és csalódottak vagyunk V. Naszályi Márta cselekedetei hallatán. Eddig azt hittük, csupán nagy neki a kabát, nem való neki a polgármesteri feladat, de amit az utolsó hetekben művelt, az nagyon meglepett bennünket. Ez szinte a lopás kategóriájába tartozik, a leköszönő polgármester átverte a szavazóit” – tette hozzá a helyi lap kérdésére a politikus.

Kun László korábbi DK-s alpolgármester is azt állította, nem tudott az osztogatásról, csak a sajtóból értesült a több mint 70 millió forintos jutalmazásról. Elmondása szerint ő nem részesült semmilyen jutalomban.

V. Naszályi Márta évek óta nem osztotta meg a baloldali összefogás képviselőivel, hogy milyen szerződéseket kötött és milyen pénzeket fizetett ki, ezért az utolsó két évben jutalomként összesen kifizetett 140 millió forintról sem volt tudomásom 

– ismertette a polgármesteri gyakorlatot az LMP korábbi budavári képviselője. Kovács László György a Várnegyed érdeklődésére hozzátette: 

Magánvéleményem szerint V. Naszályi ezekkel a jutalmakkal a haverok és a hozzá hű emberek hallgatását és hűségét fizette meg, így vette meg a hallgatásukat, ami akár a hűtlen kezelés fogalmát is kimerítheti.

Az ügyben új fejleményként a közokirat-hamisítás gyanúja is felmerült.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000109
2024. október 11. 23:17
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­­­é­­k­­e­­l­­­d­­ ­­­a­­ ­­­s­z­­­e­­x­­­i­­ ­p­­u­n­­­c­­i­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Kristály
2024. október 11. 23:08
A főváros 214milliárdját is lehetne kutatni .
Krupp Skya
2024. október 11. 22:35
Ki kell fizettetni a szavazóikkal legközelebb ilyen nem lesz, persze lehet hogy lesz Rajk temetésén a II.-on megígérték, hogy soha nem lesz ilyen alig telt el másfél év ukrán segítséggel akasztották Nagy Imrét és még 658 embert.
states-2
2024. október 11. 22:19
Baloldali önkormányzatok lettek a komcsi kifizetőhelyek, pénztárként működnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!