Baj van az egyik legnépszerűbb fájdalomcsillapítóval, elrendelték a visszahívását

2024. október 24. 06:53

A döntés hátterében egy lehetséges gyártási hiba állhat.

2024. október 24. 06:53
FRANCE-HEALTH-ECONOMY-ILLUSTRATION-DOLIPRANE

Nyitókép: Isabelle Souriment / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) megerősítette, hogy az Algoflex izom+ízület fájdalomcsillapító egyik tételét visszahívják. A döntés hátterében egy lehetséges gyártási hiba állhat, amelyet a forgalmazó, az Opella Healthcare Commercial Kft. október 21-én jelentett be a hatóságnak. Az NNGYK közleménye szerint 

a visszahívás az Algoflex izom+ízület 300 milligramm retard kemény kapszula (30x, OGYI-T-7101/02) GV006 gyártási számú tételét érinti

 – írta meg az Index.

Müller Cecília is megszólalt

A hatóság szerint a készítmény „nem minden esetben felel meg az előírt specifikációknak”, ami minőségi hibára utal. Az Algoflex izom+ízület széles körben alkalmazott fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő gyógyszer, amelyet gyakran használnak akut izom- és ízületi panaszok kezelésére. A lap szerint Müller Cecília országos tisztifőorvos vezetésével az NNGYK átfogó intézkedéseket hozott az üggyel kapcsolatban. 

Elrendelték az érintett gyógyszerek visszahívását mind az egészségügyi szolgáltatóktól, mind pedig a betegektől, valamint utasították a gyógyszertárakat, hogy cseréljék ki a problémás tételeket.

Az NNGYK határozatban továbbá hangsúlyozták, hogy a visszagyűjtés és csere költségei a forgalomba hozatali engedély jogosultját terhelik, ezzel biztosítva, hogy a pénzügyi terhek ne háruljanak át sem a betegekre, sem az egészségügyi szolgáltatókra.

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Deák Dániel

Facebook

Idézőjel

A vontatott beszéde közben Magyar Pétert sorra otthagyták a hívei.

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2024. október 24. 08:12 Szerkesztve
Ezek az úgynevezett NSAID -- nem steroid gyulladáscsökkentők bármilyen dózisban szedve is, mindig előidézik néhány nephron ( a vesében levő érgomolyag és a hozzá tartozó tubuláris rendszer) pusztulását. A honpolgár ezeket meg úgy eszi, mint a kacsa a nokedlit.
stormy
2024. október 24. 08:08
„nem minden esetben felel meg az előírt specifikációknak” aha. és mi a faszért titkolodznak?
lacika-985
2024. október 24. 08:07
Egy gyogyszernek nevezett készitmény sem fele meg emberi fogyasztásra - mind mind jól égnek a kazánban .
sexykitty-5000124
2024. október 24. 06:58
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­é­k­­e­l­­d­­ ­­­a­ ­­s­z­­e­­­x­­­i­ ­­­p­u­­n­­­c­­i­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!