Annyit gondolkozom ezen a gyerekvállalási problémán!

2024. október 18. 15:58

Bármi nehézség van az életemben, tudom, hogy meg tudom oldani.

2024. október 18. 15:58
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
Facebook

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

„Annyit gondolkozom ezen a gyerekvállalási problémán! 

Mi az oka, hogy magányosak a fiatalok, nem találnak párt, nem mernek gyereket vállalni?

Amikor 10 éves voltam, nem jártam különórára és voltak kötelező feladataim, egy héten háromszor. Kétszer én vásároltam be apukám nagynénjeinek, akikkel eltartási szerződésünk volt (2 zsömle, 10 dkg párizsi, 1 tej, 1 sör és 1 doboz cigi), egyszer pedig el kellett hoznom az unokahúgaimat (4 és 5 évesek) az oviból, mert félárvák maradtak, kedves nagynéném, Kopp Veronika nagyon fiatalon meghalt.

Nem emlékszem, hogy bármit tiltakoztam volna a feladatok ellen, szerettem mindkettőt. A nagynagynénikkel énekelgettünk a teraszon, miközben Terus néni cigizett, sőt olyan menő programnak számított, hogy még az osztálytársaim is elkísértek.

Az unokahúgaimmal pedig közösen építettünk bunkert, amit én ugyanannyira élveztem, mint ők. Buszoztunk, amit én ugyanannyira izgalmasnak találtam, mint ők és palacsintát sütöttem nekik, amit mindhárman jóízűen elfogyasztottunk.

Akkor már kis felnőtt lettem, annak a tudatával, hogy én is el tudok intézni dolgokat, nem vagyok gyerek. Persze gyerek is maradtam a bunkiban, nem nekem kellett eltartanom az unokahúgaimat.

Aztán gimnázium 3. osztályának végén, amikor kirúgtak és megbuktattak, a szüleim nem kerestek nekem iskolát, hanem levonultak a Balatonra. Engem fent hagytak Pesten, heti kétszer kellett korrepetálásra járnom.
Pénzt annyit hagytak, amiből tudtam készíteni túróscsuszát.

Ezért a kemény döntésükért örökké hálás leszek.

A végén ugyanis találtam egy iskolát, egyedül. A Budakeszi Nagy Sándor József Gimnáziumot. Ember István igazgató úr vett fel.
Ott érettségiztem.

Ez a tudat, hogy egy ilyen lehetetlen helyzetet is meg tudtam oldani egyedül, ez a tudat az az erő, az én varázserőm.

Bármi nehézség van az életemben, tudom, hogy meg tudom oldani.

Ilyen varázserőt kellene osztogatni a fiataloknak és akkor nem félnének többet a világtól.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ekrü
2024. október 18. 18:09
kata56 “Fruzsikanak soha eleteben nem volt olyan problemaja hogy pl mibol fizeti ki a rezsit..vagy epp az alberletet..“-A mai fiataloknak sincs, hisz 40 éves korukig a mamahotelben üdülnek. De a mai fiataloknak nem is lesz se lakásuk , se egyebük , mert ahhoz , hogy legyen ki kéne mozdulniuk a konfortzónájukból. Manapság egy fiatalnak sokkal könnyebb megélni , mint a 80- as 90- es években. Csak éppen az, hogy félreteszek lakásra az azt jelenti , hogy le kell mondani pár luxus dologról. Pld a napi szintű buliról. A legújabb telóról. És lehetne folytatni a sort…A hibásak pedig mi vagyunk. Miután nekünk nagyon sz@r volt felneveltünk egy olyan generációt akik képtelenek alkalmazkodni és lemondani bármiről.
slimemold-2
2024. október 18. 18:01
"Fruzsika legnagyobb megprobaltatasa az volt hogy sajat maganak kellett turoscsuszat foznie a szulei altal adott penzbol" Később érték még kihívások. Legendás posztja volt, amit úgy kezdett, hogy "Főzök valami állatot, a mélyhűtőben találtam, de nem tudom mi az 😞 Valószínűleg valamilyen madár. Nincs valami ötletetek?" A képen egy ocsmány alien volt látható, valószínűleg rendelni kellett vacsorát aznap. Van (legalább) egy Skrabski fun group a Facebookon, ott lehet röhögni ezen a debilen.
kata56
2024. október 18. 17:53
Fruzsikanak soha eleteben nem volt olyan problemaja hogy pl mibol fizeti ki a rezsit..vagy epp az alberletet...plane mibol vegyen lakast vagy hazat...es akkor meg a gyerekvallalas egyeb lehetseges koltsegeirol szo sem esett. Fruzsika legnagyobb megprobaltatasa az volt hogy sajat maganak kellett turoscsuszat foznie a szulei altal adott penzbol a kenyelmes pesti lakasukban...O irgalom anyja el ne hagyj .... es Fruzsika azt hiszi hogy o mar ismeri az elet nehezsegeit...melysegeit.. olyan blod ez a no hogy remes
sexykitty-5000117
2024. október 18. 17:41
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­­é­k­­­e­l­d­­ ­­a­­­ ­­s­­­z­­e­­x­i­­­ ­­p­­u­­­n­c­i­­­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!