A volt lengyel miniszterelnök kiállt Orbán Viktor mellett: A Bizottság elnöke nem beszélhet így egy szuverén ország vezetőjével!

2024. október 09. 13:18

Beata Szydło keményen kritizálta Ursula von der Leyent.

2024. október 09. 13:18
null

Nyitókép: Klaudia Radecka / NurPhoto / AFP

Ennek a vitának a magyar soros elnökség programjáról, az unió gazdaságáról, a bevándorlásról, a biztonságról és a munkahelyekről kellett volna szólnia – kezdte Beata Szydło egy perces előadását az Európai Parlamentben. Az egykori lengyel miniszterelnök szerint a vita ehelyett „üres vádaskodásba ment át”, aminek semmi alapja sincs.

Ezt is ajánljuk a témában

A jelenleg EP-képviselőként dolgozó Beata Szydło szerint Ursula von der Leyen botrányos beszédet mondott:

nem lehet egy szuverén ország, demokratikusan megválasztott vezetőjénél így beszélni.

Majd hozzátette: „Ursula von der Leyen nem királynő”. Ezek után röviden rámutatott arra, hogy a jogállamisági kritikák valójában becsomagolt politikai támadások, mind Magyarország, mind pedig egykoron Lengyelország ellen. Ezt alátámasztandó elmondta, hogy a Tusk által vezetett kormány naponta sérti meg a demokráciát és a jogállamiságot, mégsem foglalkozik vele az Európai Bizottság, ennek oka pedig csupán az, hogy Donald Tusk feladta a nemzeti érdekeket és az „unió barátjaként” politizál.

Beata Szydło az x-oldalán tette közzé a beszédét. A videó mellé írta, hogy a magyar EU elnökségről szóló vitában Ursula von der Leyen támadni kezdte Magyarországot, és királynőként viselkedett. Az Európai Parlament ahelyett, hogy az Európai Unió állapotáról, aktuális problémákról és szükségletekről beszélne, egy szuverén állam elleni támadások érzelmi színjátékának ad otthont.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. október 09. 15:21 Szerkesztve
Lejjebb korrupt k..a véged van mint a botnak. Most látták az európai emberek, hogy nem őket képviselik ezek a mocskos árulók. Mostantól megvannak számlálva a korrupt ballibsik napjaik.
Takagi
2024. október 09. 15:09
Dr. Orbán Viktor megint nyert! A korrupt ügynökök buktak.
nemmondom
2024. október 09. 14:58 Szerkesztve
Attól, hogy sárga/kékbe öltözik még nem megváltó, mint nő nem királynő, főleg gyógyszervonalon szerzett jövedelme biztosan több mint Olena Volodimivra családi vagyona, persze simán lehetne akár nagyanyja is, látjuk, amikor a sorozatos látogatásain borul Olena férjének karjaiba.
olvaso9
2024. október 09. 14:21
Nagyon jól beszélt a volt lengyel miniszterelnök asszony. Teljesen igaza van, hogy Ursula asszony átlépett egy határt, olyan hangot engedett meg magának, amit eddig soha senki a bizottsági elnökök közül. (Ráadásul vele szemben Orbán semmi sértőt nem mondott a Bizottságra - dehát így írták meg neki a beszédet.) Egy dologban tévedett: Ursula nem királynő. Ő császárnő (legalábbis annak képzeli magát).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!