Hangos taps fogadta Orbán Viktor beszédét az Európai Parlamentben

2024. október 09. 10:50

Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke azonban csendre intett mindenkit, mondván „ez nem az Eurovíziós Dalfesztivál”.

2024. október 09. 10:50
European Parliament President Roberta Metsola delivers a speach ahead of a debate on the escalating conflict in the Middle East and events in Lebanon, as part of a plenary session at the European Parliament in Strasbourg, eastern France, on October 8, 2024.

Nyitókép: FREDERICK FLORIN / AFP

Orbán Viktor miniszterelnököt a beszéde után hangos tapsot kapott a Patrióták Európáért frakció tagjaitól, ezzel párhuzamosan azonban több képviselő elkezdte énekelni a Bella Ciao című olasz partizándalt.

Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke azonban csendre intett mindenkit, mondván „ez nem az Eurovíziós Dalfesztivál”.

Korábban az X-oldalán Daniel Freund például annak adott hangot, hogy nagyon bánja azt, hogy Orbán Viktort egyáltalán engedik felszólalni az Európai Parlamentben. „Egy autokrata fog ma felszólalni az Európai Parlamentben.

Voltak már szebb napok is a demokrácia számára az EU-ban”

– írta a német EP-képviselő.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TOM66
2024. október 09. 13:10
Igen,ott sokkal több a buzi!
balbako_
2024. október 09. 12:54
Orbán volt az egyetlen politikus a teremben. Ő el akarta mondani - de mert ismerte az EP csürhét ezért elmondta az újságíróknak - mit tervez az elnöksége idején. Nem engedték ehelyett otromba és ostoba személyes sértegetésektől sem mentes támadássorozatot kapott Magyarország. Ezekre is megfelelt méghozzá úgy, hogy a fülük kettéállt. Ezután jött a fizetett csürhe. Peti bohóc talán itt ásta meg végleg a politikai sírját, amikor Ilaria Salissal, Dobrev Klárával és Szemtelen Manfréddal összeállva hazudozott. Nem hiszem, hogy van olyan Orbán gyűlölő, aki ezekkel a moslékokkal egyetért bármiben is. Viszont megint bejött Orbán húzása, mert mégiscsak megtudhatták Európa polgárai a sajtótájékoztatás miatt, hogy mit szeretne az EU soros elnöksége csinálni hivatali ideje alatt. És ez is súlyos kritika a hazudozó, rikácsoló csürhévé süllyedt EP-ről.
recipdoki
2024. október 09. 12:51
Orbán egyedül támaszkodik a kocsma pultra.És tessék! Mintha az ivóban lenne! Ha nem zsebhokizik, akkor fekszik a pulton a koca! Ez van, ha nem lehet busszokkal hoznA fagyi visszanyal, ők szintén így viselkednek, ha az ellenzék felszólal a parlamentben Orbánnak ennyi az értéke odakint! Ilyen az amikor nem tud fideszes szimpatizándokat buszoztatni!Olyan mint amikor Fásy Ádám teltházas koncertet ad, perszei a szervezett közönséget, vagy kirendelni kötelezően a középiskolás diákokat.... Nem vagyok meglepve minden józanul gondolkodó ember át lát Orbán mesterkedésein pláne úgy , hogy már nincs olyan titok a nagyvilágban pláne Orbán politikájában ami ki ne derült volna. Amelyik képviselőnek fontos Európa... Putyin lekötelezett csicskásának nem fogja végig hallgatni a hazugságait . Az EU. értünk van emberekért és nem a demokráciát sárba taposó diktatúráért .
recipdoki
2024. október 09. 12:47
Hangos nyájbégetés höhöö..Hitelesebb lenne orbán,ha összebútorozna a mi hazánkkal,mert akkor végre összenőne ami amúgy is összetartozott!Azok hallgatják akiknél jól csengő hívó szavak a szélsőséges radikalizmus az eszement nacionalizmus és,hogy le ne maradjon a mértéktelen populizmus! Nagy képviselői érdektelenséggel kezdődik az Orbánt meghallgató vita az Európai Parlamentben. A képviselők alig egynegyede van a teremben, és hallgatja Orbán nyitóbeszédét; azoknak a nagy része is inkább a szélsőjobbos, Európa-ellenes frakciókban ül. Kb. ez Orbán valódi befolyása Európában: a periférián lévő szélsőjobb hallgatja, másoknak meg nem is nagyon létezik. Frissítés: két órája tart a vita, a terem lassan kiürül. Már azok sem kíváncsiak Orbán záróbeszédére, akik az elején még itt voltak. Érthető. Egy zavarodott, a szavakat kereső ember zavaros, dühös szövegét hallgatni tényleg fárasztó. Erre mndják finoman bojkott más néven vétó, vagyis a nagy magyar ötlet kevés embert érdekel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!