A Transparency International tyúkszemére léptek – tele is harsogták a médiát

2024. október 15. 14:49

Azonnali jogi lépéseket terveznek.

2024. október 15. 14:49
Transparency International Magyarország

Nyitókép: Facebook

A Transparency International Magyarország (TIM) szerint törvénysértő a Szuverenitásvédelmi Hivatal rájuk vonatkozó jelentése.

A szervezet azt közölte kedden az MTI-vel, hogy a június 18-án indított vizsgálat nyomán készült, a hivatal honlapján hétfőn közzétett jelentés a „kommunista ideológia nyugati-imperialista összeesküvés-elméleteit megszégyenítő kitalációkkal”,

tárgyi tévedésekkel és súlyos csúsztatásokkal terhelt.

Hozzátették: az év elején felállított, évi hatmilliárd forintból gazdálkodó állami szerv úgy tette közzé a TIM-ről szóló „vádiratát”, hogy még a saját működését megalapozó törvény előírásait sem tartja tiszteletben. A jelentéstervezetet ugyanis annak véglegesítése előtt meg kellett volna kapnia az érintettnek, és az észrevételeikre a hivatal köteles lett volna válaszolni, minderre azonban nem került sor – írták.

„Autokrata hatalmakra jellemző tempót diktál a Szuverenitásvédelmi Hivatal. A Lánczi Tamás vezette állami szerv egyebek mellett az Amerikai Egyesült Államok által vezetett globális összeesküvésről, nagyhatalmak közötti titkos kémjátszmákról, és ki másról, mint Soros Györgyről fantáziál a TI Magyarországról szóló jelentésében” – fogalmaztak.

A jelentés foglalkozik a Transparency International (TI) berlini titkársága által évente összeállított korrupcióérzékelési indexszel is. Annak módszertana nyilvános,

tehát a megismerése érdekében kár volt eljárást indítani a TI Magyarország ellen

– olvasható a közleményben.

„A TI Magyarország maradt az, ami a megalakulása óta mindig is volt: a korrupciót feltáró és az ellen küzdő, pártoktól független, Magyarország fejlődését előmozdítani kívánó civil szervezet” – írták.

A továbbiakban alaptalannak nevezték azt a kijelentést, miszerint a TI Magyarország működése nem átlátható. Közölték: a szervezet minden törvényi előírásnak eleget téve, és még azon is túl, önként vállalt könyvvizsgálói jelentéssel kibővítve teszi közzé évente a közhasznúsági beszámolóját.

Felidézték, a szuverenitásvédelmi törvényt több civil szervezettel együtt a TI Magyarország már annak elfogadása előtt is bírálta.

A szervezet, miután a Szuverenitásvédelmi Hivatal idén nyáron „egyedi – átfogó jellegű – vizsgálatot” indított ellenük és az Átlátszó.hu-val szemben, alkotmányjogi panaszt nyújtott be az Alkotmánybírósághoz, mivel mind a hivatal létét, mind az azt megalapozó törvényt alkotmányellenesnek tartja.

„A TI Magyarország emellett vizsgálja annak a lehetőségét, hogy további jogi lépéseket tegyen a Szuverenitásvédelmi Hivatal jelentésében található téves és alaptalan megállapításokkal szemben” – áll a közleményben.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000113
2024. október 15. 17:15
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­­é­k­­e­l­­­d­ ­­a­­ ­­­s­­z­e­­­x­­i­ ­p­­u­n­­­c­­­i­m­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Hangillat
2024. október 15. 17:15 Szerkesztve
Arkhimédész: "Adjatok egy fix pontot, és én kifordítom sarkaiból a világot." "nyugati-imperialista összeesküvés-elméleteit megszégyenítő kitalációkkal” nyugati-imperialista összeesküvés-gyakorlatát megszégyenítő megvalósításokkal. Ferenc El Quro, Klára El Qurina, Péter El Propagando a $oro$ terv tapsoncai; $oro$ -Arkhimédész multi sarkos sarki róka több fix ponttal is rendelkezik- pl.: Brussington, EU-EB-EP, TI HU.... $oro$ világpolgár $-pajszerrel sarkatlaníttatja a polgári világot efajzottjaival. Ellene ellenszer saját deviáns world rocking roll eddigi tevekénységé ( +/-), a Transparency Int' csalási ismertetése, az EU 450 m. polgárának feltett kérdésekkel: megkérdezték, akarták, akarják-e a deviáns EU-rocking rollt.
FeketeFehér
2024. október 15. 17:11
A Szuverenitásvédelmi Sóhivatalnak a saját szabályait sem sikerült betartania a nagy igyekezetükben. :)))))
time
2024. október 15. 17:07
Fantáziálunk persze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!