A budavári önkormányzat üzemeltetheti tovább a legendás Ruszwurm Cukrászdát

2024. október 22. 16:46

Úgy tűnik, véget érhet az évek óta tartó jogi csatározás Sissi kedvenc cukrászdája körül.

2024. október 22. 16:46
null

Nyitókép: Ruszwurm Cukrászda honlapja

A csaknem egy éve tartó huzavona után végre pont kerülhet a Ruszwurm Cukrászda és a Korona Kávéház ügyének végére. Miután a legendás cukrászdákat tavaly személyes konfliktus és pénzügyi vita okán be akarta záratni a kerület akkori polgármestere V. Naszályi Márta, a jelenlegi vezetés segítséget ajánlott a vendéglátóhelyeknek – írja a Magyar Nemzet.

A cél, hogy megmentsük ezeket a vendéglátóhelyeket és munkahelyeket” 

– fogalmazott Böröcz László, az I. kerület polgármestere, majd felhívta a figyelmet, hogy a korábbi városvezetéstől rengeteg olyan ügyet örököltek, amelyek megoldásra várnak, és amiket az elmúlt években jelentős botrányok öveztek. Az egyik ilyen problémahalmaz az említett két cukrászda.

Mint ismert: a cukrászdák vezetője, Szamos Miklós és az akkori polgármester, V. Naszályi Márta tavaly kezdett el üzengetni egymásnak a sajtóban. Szamos szerint V. Naszályi védelmi pénzt kért tőle, a kerületvezető ezt tagadta, és Szamos tartozásaira hivatkozva be akarta záratni az említett vendéglátóhelyeket. Böröcz László szerint fontos, hogy ezek a legendás cukrászdák az első kerületben tovább működhessenek, 

azonban Szamos Miklósék tartoznak az önkormányzatnak csaknem háromszázmillió forinttal. 

A polgármester arról is beszélt: semmi esély nincs arra, hogy az önkormányzat ezt az összeget megkapja, azonban nem szeretnék, ha ezek a helyek bezárnának, és így munkahelyek szűnnének meg.

Böröcz László elárulta: két lehetőségről tárgyaltak a Ruszwurm Kft. ügyvezetőjével, az egyik az lett volna,  hogy az önkormányzat átveszi magát a céget, és üzemelteti tovább a cukrászdákat. Ugyanakkor erre az ajánlatra a cég vezetésétől semmilyen válasz nem érkezett, a végrehajtó pedig október 22-én reggel ki kellett volna, hogy ürítse a helyeket.

A polgármester szerint így egy lehetőség maradt, 

mégpedig az, hogy az önkormányzat átveszi az üzemeltetést a végrehajtást követően.

Így már novemberben újra kinyithatnak a cukrászdák, és nem kell elbocsátani az ott dolgozókat sem. A legfrissebb hírek szerint azonban ez mégsem következett be. Reggel 7-re várták volna a végrehajtót a Ruszwurm kiürítésére, de előző délután kaptak egy e-mailt, hogy bizonytalan időre felfüggesztették a végrehajtást – számolt be a hvg. A portál munkatársának a helyszínen azt mondták: a dolgozók sem tudják még, mi lesz ezután.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
altercat1
2024. október 22. 18:27
Az a baj az ilyen típusú kisvállakozásokkal, hogy a helyiség nem a saját tulajdonuk. (Átkozott kárpótlási szisztéma!) A bérleti díjat is ki kell gazdálkodni, amivel a tulajdonos úgy játszik, ahogy nem szégyelli. Ezért drága az ilyen helyeken minden. Lásd akár a balatoni standokat, ahol szinte megfojtják a kereskedőket a helypénzzel. Stb., stb.
sexykitty-5000122
2024. október 22. 18:07
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­é­­k­e­­l­­d­ ­a­ ­s­z­­e­­­x­­i­­­ ­­p­­­u­­n­­c­i­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Halder_1899
2024. október 22. 18:05 Szerkesztve
Kerületemben, lakhelyemen véget ért az 5 éves ballib terror, de évek lesznek míg a nyomait nyögjük. Megmondtam 2019ben, hogy EZT a kerületet biztos visszavesszük 2024ben, így is lett.
Akitlosz
2024. október 22. 17:41
Régen rossz, ha már a cukrászdák sem piaci alapon működnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!