Ezt nem teszi zsebre Karácsony Gergely – rendesen kiosztotta a közlekedési államtitkár

2024. január 05. 18:35

„Vagy a közlekedési rendszert kell lecserélni, vagy a főpolgármestert” – fogalmazott Nagy Bálint.

2024. január 05. 18:35

Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében reagált a Budapest-bérletek körüli huzavonára, valamint arra is, hogy Karácsony Gergelyék a vidék rovására kérnek több pénzt közösségi közlekedés jogcímén. 

A vita nem 1-2 milliárdról szól. A vita elvekről szól. Arról, hogy a Főváros közlekedése nem a vidék rovására, hanem csak azzal összhangban fejleszthető. Ma nem ez a helyzet” – kezdte bejegyzését. Az államtitkár kifejtette, hogy a közpénz, ami a Karácsony Gergely vezette önkormányzatnak a közösségi közlekedés jogcímén jár, arányaiban is több, mint amennyit bármely másik magyar település kap. 

Karácsony önkormányzata mégis többet kér, akár a vidék rovására is

– írta bejegyzésében.
Nagy Bálint szerint ez nem a Budapest-vidék ellentét mesterséges szítása, hanem ez egy évtizedek óta létező igazságtalanság, amit kezelni kell.

Nem Budapest rovására, de a vidék javára!

– tette hozzá.

Kecskére káposztát

Az közlekedésért felelős államtitkár emlékeztetett, hogy Tarlós István hasonló feltételekkel képes volt működtetni a város közlekedését „óriásdugók és kifizetetlen számlák nélkül, Karácsony nem képes”.

Ez arra utal, hogy nem a pénz kevés, hanem a gazdálkodás rossz. Mert nem az veszélyezteti a főváros és agglomerációjának közlekedését, aki kecskére nem akar még több káposztát bízni, hanem az, aki csak használná az adóforintokból fenntartott szolgáltatásokat, de fizetni nem hajlandó értük 

– fogalmazott Nagy Bálint.

Hozzátette: 

Ha Karácsony Gergely nem képes működtetni azt a rendszert, amit Tarlós István még képes volt, akkor vagy a közlekedési rendszert kell lecserélni, vagy a főpolgármestert”. 

„Az előbbi a közlekedési kormányzat joga és felelőssége, az utóbbi természetesen a budapesti polgároké” – tette hozzá. Az államtitkár továbbá úgy véli, hogy az ÉKM (Építési és Közlekedési Minisztérium) a maga részét elvégzi, tragédia pedig nincs, hiszen, ha valaki március 1-e után MÁV, Volán vagy HÉV járművön szeretne utazni, akkor egyszerűen megveheti a vármegye vagy országbérletet, ami tökéletesen működik, bátran mondom, hiszen immár milliót vásároltak meg az utasok.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paperfellow
2024. január 06. 05:58
A budapestiek mindig mindent ingyen akarnak. Pedig a vidéki ingázó is megveszi a vármegye és a bkk bérletet is. Ezt egy budapesti soha nem tenné meg. De édekes, hogy hogy beszopták a jegyáremekést. Szó nélkül. A hév persze kérdéses, de helyette ott a busz. Ja, hogy az lassabb? Hát akkor kéne szólni a főpolginak, hogy tegyen az ügyért. Nem sértődötten beszólogatni. Hányszor is hallottunk az egyeztetésekről? Ja, egyszer sem. Még a párbeszédre is képtelen, nem hogy elérjen valamit.
moricka13-3
2024. január 06. 05:43
A Nagyérdeműnek az ifjú titán Nagy Bálintról még nem is lehet kiforrott véleménye, viszont Karácsony Gergelyről már a vak is látja, és a bolond is tudja, hogy akkor is alkalmatlan lenne a főpolgármesterségre, ha nem a Gyurcsány rövid pórázán, és az ujjbábjaként lehetne maskarádéznia.
FeketeFehér
2024. január 06. 03:46 Szerkesztve
Azért azzal érdemes tisztában lenni, hogy ez a Nagy Bálint nevű államtitkárnak kinevezett ifjú titán valójában egy nagy senki. Szakmai berkekben nagyjából annyi a "tekintélye", mint egy madárijesztőnek. Valahonnan a fidelitasból odapörgetett seggnyaló, aki nem ért semmihez, a közlekedési kérdésekhez meg végképp nem. Talán utcát söpörni tudna, de az sem biztos.
Rigor_mortis
2024. január 06. 01:29
Látom, sikeres volt a megafosos trollképző, ide gyűlt az összes frissen agymosott troll! :DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!