Üzent a megfélemlítőknek és jogi lépéseket tesz a Drogkutató Intézet

2024. szeptember 11. 19:54

Téglásy Kristóf stratégiai igazgató szerint pozitívumként is felfogható, hogy az általuk közölt tényeket sem szakmai, sem társadalompolitikai szempontból nem tudják támadni, de a gyűlöletkeltő hozzászólásokra reagálni fognak.

2024. szeptember 11. 19:54

Nyitókép: MCC/Gyurkovits Tamas

A Drogkutató Intézet hozzá van szokva, hogy egy maroknyi, ám annál hangosabb, főleg a közösségi médiában jelenlévő kisebbség célkeresztjében van – írja hivatalos honlapján a szervezet, amely megjegyzi, ez akár pozitívumként is felfogható, hiszen semmilyen tudományos vagy szakmai érvével nem vitatkoznak a hozzászólók.

Ha ezzel az a cél, hogy a Drogkutató Intézetet, vagy annak bármelyik munkatársát megfélemlítsék, el kell szomorítsam a klaviatúra árnyéka mögé bújó bátor kommentelőket. Nem fog menni. Azonban minden olyan megnyilvánulásnak jogi következménye lesz, amely munkatársaink személye vagy tevékenysége irányában gyűlöletkeltő, sőt, fenyegető

– szögezi le Téglásy Kristóf stratégiai igazgató, aki hangsúlyozza, mindenki beazonosítható, a Drogkutató Intézet pedig megteszi a megfelelő jogi lépéseket.

Hozzátette, dicséretként is fel tudják fogni, hogy az általuk közölt tényeket sem szakmai, sem társadalompolitikai szempontból nem tudják támadni, ami azt jelenti, hogy ami a credójukban áll, azaz minden megállapításuk validált és alátámasztott, azt teljes egészében megvalósítják.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nagymester-b-2
2024. szeptember 11. 21:46
Azért az előzményeket megemlíthették volna a cikkben. Pár sorban, mert így fogalmam nincs mi a faszról van szó. Gratulálok az "újságírónak" .
T. Péter
2024. szeptember 11. 21:06 Szerkesztve
Téglássy teológus-hittanár, nem drogkutató. Ez nem egy tudományos intézet, hanem Drogkutató Intézet Kft, egy cég. Székhelye egy angyalföldi lakásban van (ide vannak bejegyezve más, szintén a Mandiner korábbi munkatársaihoz köthető cégek is, lásd Mindset, és keresztbe promotálják is egymást). Nyilvánvalóan és jól láthatóan nincs semmiféle tudományos tevékenységük, csak — vélhetően nem egészen ingyen — sajtóanyagokat írnak a kormány döntéseihez. Létrehozásában sajtóhírek szerint a Fidesz pártalapítványa, a Batthyány Lajos Alapítvány segédkezett pénzzel.
Bell & Sebastian
2024. szeptember 11. 21:04
A magyar droghelyzet elég siralmas ahhoz képest, hogy semmi nem engedélyezett. Nem a kutatókat kellene rugdosnia a hiperaktív drogosoknak, hanem a bűnüldözést mindenkinek. Csakhogy nálunk sem a törvényhozás és végrehajtás épült be a drogterjesztő hálózatba, hanem pont fordítva. Ezért hát kicsit nehézkes úgy győzni, hogy nincsen rá valódi igény.
kunfia1
2024. szeptember 11. 20:52
4 munkaársuk van, csak az egyik köthető a drogkutatáshoz, nem a Téglássy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!