Új szakma

2024. szeptember 06. 19:18

Amolyan win-win helyzet ez, mindenki jól jár. Gyurcsány a szakmaváltással, a közélet a Gyurcsány-mentességgel.

2024. szeptember 06. 19:18
Bán Károly
Bán Károly
Magyar Hírlap

Nyitókép: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala

„A krimiíráshoz szükséges alapanyagból van tehát bőven Gyurcsány batyujában, s akkor még nem is beszéltünk a regényekhez nélkülözhetetlen «keresd a nőt» típusú szerelmi szálakról, amelyek hol másutt szökkentek szárba, mint a Miniszterelnöki Hivatalban, ahol Klára dolgozott. A volt KISZ-es pajtások pedig az egzisztencia megteremtésében jeleskedtek, akárcsak Budapest utolsó tanácselnöke, aki szükségét érezte annak, hogy a (joghatályosan sosem létezett) Demisz alelnökének egy zuglói lakást utaljon ki. A rablóprivatizáció hőskorában az ifjú Gyurcsány olyan zsíros cupákokhoz jutott, mint például az országos bolthálózattal működő Ezermester Vállalat, amely végelszámolójának éppen Gyurcsány Ferencet szemelte ki a Demisz Gazdasági Irodája, amelyet az egykori bányász, Varju László ügyvivő és a későbbi brókerbotrányból is (tanúként) ismertté váló Karl Imre kamarás, Gyurcsány későbbi államtitkárai vezettek.

Ez már több is mint egy krimire való muníció, igazi kalandregény, amely megalapozta a későbbi legendás parlamenti táncikálást a miniszterelnök dolgozószobájában, mint egy fényes politikai karrier szimbóleumát (sic!). Igaz, ehhez kellett a nagy hatalmú anyós is, Apró Piroska, aki bankelnökként mintegy hétszázmillió forintos kedvezményes kölcsönt nyújtott a Mosonmagyaróvári Timföld és Műkorondgyár megvásárlásához mindössze ötmillió forintos önerővel.

A politikai bukás, kétszer miniszterelnökként még ehhez is hozzátehet néhány építőkockát egy tartalmas és izgalmas krimihez.

 A sikeres szakácskönyv leckének jó volt az irodalmi inasévekben, most jöhet egy igazi bestseller az érett, kiforrott Fletótól, már alig várjuk.

Amolyan win-win helyzet ez, mindenki jól jár. Gyurcsány a szakmaváltással, a közélet a Gyurcsány-mentességgel.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2024. szeptember 07. 11:09
Fletó mint krimi-író? Ő maga egy krimi!
Majdmegmondom
2024. szeptember 07. 08:05
Szerintem egyszer végre a börtönt kéne kipróbálnia (csak úgy egy 20-25 évre), mert az az ő igazi terepe!
Moslékzabáló
2024. szeptember 07. 04:37
Én speciel sajnálnám ha lelépne, Torgyán óta nem volt ilyen nagy nevettető az országgyűlésben. Ha már mindenképpen távozik, csak a sittet gondolnám az őt megillető helynek.
states-2
2024. szeptember 07. 02:49
A mű címe lehetne A magyar Corleone.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!