Új információk a fővárosi korrupciós gépezetről: a kispesti szocialisták is érintettek lehetnek az Óbudán kirobbant botrányban

2024. szeptember 11. 09:42

Az ügyben több letartóztatás történt, köztük a baloldali háttérember, P. Gáboré. Kiss Lászlót és Czeglédy Gergőt is minősített vesztegetéssel vádolják, de mindketten tagadják a vádakat.

2024. szeptember 11. 09:42

Nyitókép: Illyés Tibor/MTI

Az ellenzéki vezetésű Kispesten is történhettek visszaélések, méghozzá a 2019-es önkormányzati kampányban – ezt a következtetést lehet levonni a fővárosi korrupciós botrány titokzatos feljelentőjének vallomásából. A Gajda Péter vezette kerületre egyébként nem először vetül a korrupció árnyéka, elég csak a Lackner-ügyre gondolni – írja a Magyar Nemzet.

A lap hosszas összefoglalót közöl a fővárosi korrupciós gépezetről, és kiemelten foglalkozik a kispesti önkormányzatot is érintő korrupciós botrány legújabb fejleményeivel. 

Az ügy alapját egy informátor vallomása adja, aki több gyanúsított, köztük Kiss László óbudai polgármester ellen is terhelő vallomást tett. 

Az ügyben több letartóztatás történt, köztük a baloldali háttérember, P. Gáboré. Kiss Lászlót és Czeglédy Gergőt is minősített vesztegetéssel vádolják, de mindketten tagadják a vádakat. 

A cikk részletezi, hogy az informátor által átadott bizonyítékok, például hangfelvételek, hogyan segítették a nyomozást, és felveti több kerület, köztük Kispest érintettségét.

A lap – rendőrségi forrásokra hivatkozva – egy ismeretlen feljelentőről tesz említést. A leiratban Gajda Péter vezette kispesti önkormányzat is szerepel, amely a Lackner-ügy miatt már korábban is a figyelem középpontjába került. Ismert, hogy 2019 őszén napvilágot látott egy felvétel, amelyen Lackner Csaba, volt baloldali képviselő, százmilliós korrupcióról beszélt, miközben fehér port („kólát”) és alkoholt fogyasztott. Bár a rendőrség gazdasági és droggal kapcsolatos bűncselekmények miatt nyomozást indított, Lacknert és más jelentős tisztségviselőket eddig nem gyanúsítottak meg.

A feljelentő visszatérve a kispesti eseményekre, a kihallgatása során elmondta:

P. Gábor 2018 végén keresett meg azzal, hogy segítene a cégemnek részt venni a 2019-es önkormányzati választási kampányhoz kapcsolódó feladatokban, elsősorban reklámtevékenység formájában. Ilyen munkát korábban nem végeztünk, sem a cégemben, sem a munkatársaim között nem volt ilyen szakértelemmel rendelkező személy, tehát sem a személyi, sem a technikai feltételek nem voltak adottak.

A férfi hozzátette, hogy P. Gábor biztosította őt arról, hogy csak Gajda Péterrel és az ellenzéki összefogás „egyesülésével” kell szerződést kötni, de a tényleges munkát egy alvállalkozó végezné. A tanú szerint világossá tették számára, hogy a cégének nem kell konkrét feladatokat elvégeznie, csak az árakat úgy alakítják ki, hogy 10-15 százalékos nyeresége maradjon.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. szeptember 11. 13:58
AZ lenne meglepő, ha GAJDA és bandája ebben sem lenne benne!
Robi54
2024. szeptember 11. 13:43
Gajda Lackner párosnak már régen a sitten kellene lenniük.
akiaki
2024. szeptember 11. 13:15
szarügy ez kérem, de eljön az idő
zakar zoltán béla
2024. szeptember 11. 12:02
Gajda a képen....Szirom a mélyben.......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!