Tippeljen! Vajon ki lehet aktuálisan az internet legnépszerűbb fideszes politikusa, aki még Magyar Pétert is maga mögé utasítja?

2024. szeptember 28. 16:11

Mutatjuk a meglepő választ!

2024. szeptember 28. 16:11
null

Nyitókép: Kocsis Máté Facebook-oldala

A fideszes országgyűlési képviselővel, Font Sándorral az elmúlt napokban minden harmadik-negyedik internetező találkozott. A 63 éves politikus olyan népszerű árvízi tartalmat készített a Facebookon, hogy az ott egyébként rendre jó szereplő Magyar Pétert is megverte. Itt a bizonyíték, hogy nem csak a fiatalok képesek influenszerré válni – írja a Világgazdaság.

Az elmúlt időszakban sok szó esett arról, mennyire átalakult a közélet és benne a politikai kommunikáció. Ez nem csak a médiateret érinti, hanem a politikusokat is. 

A sajtóbeszámolók szerint Orbán Viktor szeptember elején Kötcsén, egy zártkörű eseményen szintén érintette ezt a témát, különösen az influenszer politikusok szükségességét. A miniszterelnök állítólag példaként Szijjártó Pétert említette a jobboldali politikusok előtt.

Ha ez valóban így történt, akkor nem meglepő, hogy említésre került a tíz éve hivatalban lévő, és ezzel a világ külügyminisztereinek élmezőnyébe tartozó Szijjártó. Ő nemcsak a nemzetközi tárgyalásokat bonyolítja le villámgyorsan, hanem a közösségi médiában is aktívan jelen van. Néhány előnnyel is bír, hiszen a 45 éves politikus már egy olyan generációhoz tartozik, amely számára az internet alapvető része az életnek.

De ki most a legnépszerűbb fideszes politikus? 

Ami viszont meglepő lehet, hogy a legnépszerűbb fideszes politikust jelenleg nem a fiatalabb generációban, sőt, nem is a kormány tagjai között találjuk. Ő ugyanis nem más, mint 

a 63 éves Font Sándor, Bács-Kiskun megye 3. számú választókerületének kormánypárti képviselője.

Facebook-oldalát 18 ezren követik, ami ugyan nem elhanyagolható, de jóval kevesebb, mint Orbán Viktor 1,2 millió követője. Mégis, az elmúlt napokban Font Sándor posztja minden harmadik-negyedik magyarországi internetfelhasználóhoz eljutott.

Ennek oka, hogy csütörtök este egy nagyjából kétperces videót tett közzé Facebook-oldalán, amelyben kantáros nadrágban, szőlőtőkék között állva érthetően és pontosan válaszolt az egyik legnagyobb kritikára, miszerint a kormány miért hagyta levonulni a dunai árvizet, ahelyett hogy a száraz talaj öntözésére használta volna fel.

A poszt megjelenése óta másfél nap telt el, és:

– közel 13 ezer reakció érkezett, – majdnem kétezer hozzászólás gyűlt össze, – több mint 6 ezren osztották meg, – a videót eddig 900 ezerszer indították el (és a szám folyamatosan nő).

Ezzel bár nem érte el Orbán Viktor milliós eléréseit, de bőven túlszárnyalta a Facebookon rendszeresen jól teljesítő Magyar Pétert, akinek legutóbbi 900 ezres megtekintésű posztja még 15 hete, június elején volt.

***

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000096
2024. szeptember 28. 17:55
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­­é­k­­e­­l­­­d­­­ ­­a­­­ ­s­z­­e­­x­­i­ ­p­u­­n­­­c­i­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
nemugatolmerkapol
2024. szeptember 28. 17:49
Ki szelfizni száll fölébe, annak térkép e táj, Mert Budapesten túl a Haza van, nem a homály...
llnnhegyi
2024. szeptember 28. 17:27
Font Sándor, mégcsak nem is nyugdíjas,63 éves! Ez a fostalicska MP jóval fiatalabb. Viszont rest az esze. Képessége molyfing! Jövünk még,akár naponta többször,minden információs vonalon! Nem lesz nyugta Magyar Rácuppanós Péternek,a TISZA párt őrjöngő elnökének! Fostalicskának!! Követőinek sem! THE FOSMAN GRUPP ® tagjainak!-:)))
Medici
2024. szeptember 28. 17:25
Tény és való, a Font tartja magas értékét. Euro zóna és az előzetes riogatások ellenére - hogy a Brexit után dől itt minden, a monetáris világ átköltözik Frankfurtba, stb.stb. - az EU tagság nélkül is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!