Papírforma: az ellenzék jelöltje győzött a pécsi időközi választáson

2024. szeptember 22. 21:29

Péterffy Attila polgármesternek ezzel még mindig nincs többsége a közgyűlésben, kisebbségi városvezetésre kénytelen berendezkedni.

2024. szeptember 22. 21:29
null

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor

A várakozásoknak megfelelően az ellenzék jelöltje győzött a pécsi időközi önkormányzati választáson, amelyet azért tartottak, mert a 15. számú egyéni választókerületben június 9-én szavazategyenlőség alakult ki a balliberális és a kormánypárti politikus között. Most Fürj Csaba 1180 (58,82 százalék), míg ellenfele, a kormánypárti Kővári János 742 (36,99 százalék) szavazatot kapott

Ezt is ajánljuk a témában

Azért tekinthető papírforma-eredménynek a vasárnapi voksolás, mert ez alapvetően baloldali körzetnek számít, korábban itt indult az MSZP-s polgármester, a balesetben elhunyt Toller László és három hónappal ezelőtt Péterffy Attila polgármester is nyert ebben a választókerületben. 

De ennél talán még fontosabb, hogy június 9-én a balliberális ellenzéknek több jelöltje is volt itt, 

elindult a Kutyapárt, a Mindenki Pécsért Egyesület, illetve a TEE politikusa is, most azonban ezek a szervezetek nem szálltak ringbe, a Mi Hazánk jelöltje mellett csupán egy független színesítette a szavazólapot. Érdekesség, hogy a legnagyobb ellenzéki párt, a Tisza Párt sem három hónappal ezelőtt, sem most nem mérette meg magát.

A választási siker azonban nem jelenti azt, hogy Péterffy Attila ellenzéki polgármester nyugodtan hátradőlhet, hiszen az ellenzéki tömbnek ezzel még mindig nincs meg a többsége. 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2024. szeptember 23. 00:01
Pécs is száguldhat a csőd felé mint Bp. A csődből van diplomájuk mint Ferynek.
B_kanya
2024. szeptember 22. 22:19
"Érdekesség, hogy a legnagyobb ellenzéki párt, a Tisza Párt sem három hónappal ezelőtt, sem most nem mérette meg magát." Nem meglepő. A vietnami bérlájkok nem szavaznak.
Gubbio
2024. szeptember 22. 22:08
Ez nem "baj". Legyen az övék, ha nekik ez így jó. Ez az önsorsrontó emberek önbosszúja.
Oldalkosár
2024. szeptember 22. 22:02
További kellemes rothadást nektek, pécsiek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!