Őze Áron kemény üzenetet küldött a Pintér Béla-féle művészeknek

2024. szeptember 02. 17:06

Így is lehet.

2024. szeptember 02. 17:06
null
Csépányi Balázs
Csépányi Balázs
Magyar Nemzet

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

„A Mandiner Őze Áronnal, a dunaújvárosi Bartók Színház igazgatójával a Medveles című előadás kapcsán beszélgetett apákról, fiúkról, örömökről, hiányokról és arról, miért jó, hogy pont ilyenek vagyunk mi, magyarok. Az egyik legnagyobb magyar színész, Őze Lajos fia kendőzetlenül beszélt a sokrétű, tartalmas interjúban.

Természetesen a kultúrpolitika is szóba került, amellyel kapcsolatban Őze a következőt mondta:

»[…] fontosnak tartom, hogy az állam nem vonult ki a kultúrából, a támogatásából, tisztán a piacra, a magánmecenatúrára bízva mindent. Ez például Olaszországban megtörtént, jelentős károkat okozva.«

A haladár, liberális megmondóemberek már ekkor a fejükhöz kaphattak, de ez nem volt elég, a színész, igazgató az aktuálpolitika színpadra viteléről is kőkemény véleményt fogalmazott meg...”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2024. szeptember 02. 20:03
Öncélú, intellektuális faszverés. A ballbeknek ez a kultúra.
Zokni
2024. szeptember 02. 19:32
Szokták mondani, nem az agya miatt szeretik Ő. Á-t sem. Hanem a nyelve miatt. Az idézett mondattal nem tudom, mi baj lehet. Valóban jó, hogy az állam áldoz a kultúrára. Csak miután közpénz, ezért nem a politikailag barátságos részét kéne csak pénzelnie. Még akkor sem, ha az ilyen hálás… A másik megjegyzés kifejtése nem érdekel, mert, ha jól tudom, speciel Pintér Béla nem utal gúnyosan a rendszerre egy-két gesztussal - ami másutt szokás, és amin túl lehet lépni -, hanem onnan veszi az ötletet, az apropót. Az azért minőségi különbség.
Galsó Atya
2024. szeptember 02. 19:30
Mi művészünk, ő művészük... Mind anakronizmus.
pintyoke-2
2024. szeptember 02. 17:57
Őze Áron páros lábbal állt ki Orbán Viktor mellett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!