Összenő, ami összetartozik: Tisza Szigetet alapított a korábbi DK-s politikus

2024. szeptember 27. 14:12

Szabó Loránd korábban a Gyurcsány-párt választókerületi elnöke is volt.

2024. szeptember 27. 14:12

Nyitókép: Természetesen Dombóvár Facebook-oldala

Szabó Loránd, Dombóvár korábbi, DK-közeli polgármestere Tisza Szigetet alapított, erről maga az egykori városvezető adott hírt közösségi oldalán – szúrta ki a 24.hu.

Szabó – aki októbertől önkormányzati képviselőként folytatja politikai pályafutását – a lap megkeresésére elmondta, hogy közösen alapította a Tisza Szigetet a legutóbbi polgármesterjelölti indulása mögött álló csapattal, 

melynek tagjai „80-90 százalékban szimpatizálnak Magyar pártjával”

A Tisza Párt részéről elvárás volt, hogy megnevezzenek egy alapítót, amit a város egykori polgármestere a közösség felkérésére elvállalt, mivel „több évtizedes közéleti pályája alatt jártasságot szerezett egyesületi ügyekben”.

A 24.hu arra is kitért, hogy a Tisza Szigeteknek nincs vezetőjük, csak kapcsolattartójuk, ez a feladat Dombóváron szintén Szabóé lett. A tömörülésnek a Szabó egyesületében politizáló Kurucz Józsefné megválasztott ellenzéki képviselő is tagja.

„Rendszerszintű megújulásra lett volna szükség a DK-ban”

Szabó Lorándot 12 éve felbujtóként elkövetett sikkasztásért felfüggesztett börtönre ítélték, majd előzetes mentesítést kapott. Arra a kérdésre, hogy mikor ábrándult ki a DK-ból, azt mondta, „régiós szinten továbbra is sok tehetséges politikus van a pártban, de ami Dobrev Klárát illeti, ő nagyon bízott benne, ám 

a választás után a szükséges mély elemzés, okkeresés nem történt meg.

(...) Rendszerszintű megújulásra lett volna szükség” – nyilatkozta a politikus, aki a jövőben nem tervez tiszás színekben indulni, de szívesen segíti az induló jelölt munkáját.

Korábban a DK választókerületi elnöke is volt

A DK-közelinek számító Szabó Loránd bár 10 éve a Természetesen Dombóvár nevű helyi egyesület színeiben politizál, 2019-ben Dobrev Klára, 2022-ben pedig Gyurcsány Ferenc is segítette a kampányát. Szabó 2023-ig a párt választókerületi elnöke is volt. A legutóbbi kampányban már nem segítették Szabót DK-s politikusok, bár felajánlást kapott – írta a 24.hu.

Ezt is ajánljuk a témában

Áradt a Duna, apadt a Tisza

A magyarországi árvízi védekezés során készült közvélemény-kutatás alapján a Fidesz-KNDP erősödött, míg Magyar Péter pártja némiképp gyengült.

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burg_kastL71-C
2024. szeptember 27. 16:07
Ezt fotózták le régen, mikor valami kifőzdében ülve sunyin zsebre gyűri a kapott borítékot ?
Mich99
2024. szeptember 27. 15:33
Menekülnek a dk-s patkányok – Patkány Petihez...
Szerintem
2024. szeptember 27. 15:23 Szerkesztve
"felbujtóként elkövetett sikkasztásért felfüggesztett börtönre ítélték, majd előzetes mentesítést kapott." Akkor meg is van a közös platformja a tiszafostossal.
sagirdilsiz-2
2024. szeptember 27. 15:22
Isten számlálja Fletó könnyeit. Küldjetek neki papírzsepit .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!