Áradt a Duna, apadt a Tisza

2024. szeptember 25. 18:11

A magyarországi árvízi védekezés során készült közvélemény-kutatás alapján a Fidesz-KNDP erősödött, míg Magyar Péter pártja némiképp gyengült.

2024. szeptember 25. 18:11
null

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

A magyarországi árvízi védekezés során készült közvélemény-kutatás alapján a Fidesz-KNDP (47 százalék), a DK-MSZP-P (8 százalék) és a Mi Hazánk (6 százalék) is erősödött, míg Magyar Péter pártja némiképp gyengült (33 százalék). Azok a pártok profitáltak, amelyek az árvízi védekezés első napjait nem politikai támadásra használták fel – derült ki a Nézőpont Intézet friss elemzéséből

Emlékeztettek, hogy másfél hete érkezett Magyarországra a régió országaiban hatalmas pusztítást eredményező árvíz. A katasztrófahelyzet előtti héten a kormánypártok 45 százalékos aránnyal vezették a pártversenyt, utánuk tíz százalékponttal lemaradva következett a Tisza Párt (35 százalék), s ezen felül még kettő alakulat, a DK (6 százalék) és a Mi Hazánk (5 százalék) szavazótábora volt a bejutási küszöb felett.

Fotó: Képernyőkép / Nézőpont Intézet 

A Fidesz-KDNP szavazótábora az árvíz előtti héthez képest kettő százalékponttal 47 százalékra emelkedett. Orbán Viktor miniszterelnök az első naptól kezdve napi rendszerességgel ellenőrizte személyesen az  árvízvédelem legkritikusabb pontjait és adott helyzetjelentést a védekezésről. A katasztrófahelyzetben való országos helytállás erősítette a kormányba vetett bizalmat

– olvasható az elemzésben, amelyből kiderült az is, hogy a Tisza Párt szavazótábora ugyanebben az időszakban kettő százalékponttal csökkent 33 százalékra. Magyar Péter az árvíz elleni védekezés első napjaiban szintén megjelent a gátakon, ahonnan politikai versenytársait támadta, kritizálta a kormányfőt, a katonákat, a védekezés szervezőit. A katasztrófahelyzet első napjaiban mutatott támadó aktivizmus azonban nem párosult politikai haszonnal. Korai lenne trendfordulóról beszélni, a kormánypártok mostani népszerűsége a nyári támogatottságnak felel meg, ugyanakkor Magyar Péter pártja elveszítette a múlt heti pártversenyt.

Továbbra is négy párt jutna be a parlamentbe, a fentieken túl a Gyurcsány Ferenc által vezetett formáció kettő százalékponttal erősödött 8 százalékra, a Mi Hazánk pedig 5 százalékról 6 százalékra.

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
totumfaktum-2
2024. szeptember 25. 21:23
Bástya, letöltettétek minden aktivistával az appot, hogy kikínlódjátok ezt az "eredményt": :))
Bastyaelvtars
2024. szeptember 25. 21:00
llnnhegyi Közvélemény-kutatás: A Tisza Párt nyerte a dunai árvízzel kapcsolatos politikai versenyt Tisza 42% Fidesz 39% Bar nem a partok tamogatottságát mérték hanem az arviz idején nyujtott teljesítményt, azert erdekes, h a fidesz megerősödve jott volna ki a partok tamogatottsagában annak fenyeben, hogy a Tisza part munkajat ertekelték jobbra az emberek. Persze a Nézőponttól mit várjon az ember... :))
sexykitty-5000091
2024. szeptember 25. 20:01
🍓 ️ ­É­r­­t­­é­k­­­e­l­­­d­ ­a­­ ­­­s­z­e­­­x­­­i­ ­p­­u­­­n­­c­i­­­m­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­𝐍
Valodi
2024. szeptember 25. 20:00
Titi 19:39 "úgy átverte őket, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Az ilyen embert senki nem érdekli magán kívül. Kihasznál mindenkit céljai elérése érdekében, utána felrúgja, és röhög a szemébe." - höhöhö ... ilyesmire gondolsz? (2007.03.10.) „Erős vidékre van szükség, amely képes biológiailag és gazdaságilag fenntartani az országot. A politikai, demográfiai, gazdasági biztonság és stabilitás feltétele a vidék megerősítése - jelentette ki Orbán Viktor szombaton.” ... aztán a sok kétharmad megfeküdte a gyomrát, és megfordult a tápcsatornája: (2023.12.17 - Magyar Közlöny) "A Hunland cégcsoport öt cégét nyilvánította mintagazdaságnak Orbán Viktor, a társaságok tulajdonosa pedig a holland Joseph Janssen. (Agárdi Farm Kft., Bovinia Kft., Dupor Kft., HLT Production Kft., Hunland Service Kft.)” Oszt' látod-e, hogy mégis milyen csend van ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!