Orbán Balázs elárulta, hogy ki lehet sikeres politikai influenszer

2024. szeptember 10. 08:14

A miniszterelnök politikai igazgatója szerint „véget ért a békés aranykor”, az új kihívásokhoz pedig új politikusi attitűd szükséges.

2024. szeptember 10. 08:14
Orbán Balázs, Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója az Indexnek adott interjújában elmondta a véleményét a kormány előtt álló kihívásokról és emellett hangsúlyozta, hogy az új fajta kihívásokhoz pedig új válaszokra van szükség.

Orbán Balázs szerint a politikusoknak ma már nem elég jól végezniük a munkájukat, azt megfelelően kell tudniuk kommunikálni is.

A miniszterelnök politikai igazgatója szerint elmúlt már az a „békés aranykor”, amikor ezt a munkát még meg lehetett spórolni. Szerinte a politikai influenszerek szerepe egyre fontosabb lesz, hiszen „a választópolgárok kíváncsiak arra, mi miért történik és hogyan”, ezt pedig szerencsés, ha közvetlenül a választott képviselőiktől tudhatják meg. 

Orbán Balázs szerint a sikeres politikus-influenszerek azok, akik hitelesek a saját területükön, és képesek bemutatni a tevékenységüket a nyilvánosság előtt.

Békeköltségvetés

Az interjúban emellett a politikus kitért arra is, hogy a magyar kormány jelenleg egy békeköltségvetés elfogadásán dolgozik, amely adócsökkentéseket és béremeléseket tartalmaz. Hangsúlyozta, hogy a nemzetközi geopolitikai helyzet nagyban befolyásolja Magyarország gazdasági lehetőségeit. A miniszterelnök politikai igazgatója kiemelte, hogy „az ország modernizációjára igent kell mondani”, míg a modernizmusra (mint kulturális, politikai hatásra), ami szerinte az emberi létezés alapjait kérdőjelezi meg, nemet.

Az interjúban Orbán Balázs Matolcsy György jegybankelnök kritikáira reagálva elmondta, hogy bár meghallgatja a jegybankelnök észrevételeit, nem lát bennük koherens alternatívát. Hangsúlyozta, hogy a magyar gazdaságnak két motorra van szüksége: 

a külföldi működőtőkére és a hazai kis- és középvállalkozások erejére. Véleménye szerint »a magyar növekedés újabb lendületet fog venni«, ha a kormány folytatja a jelenlegi stratégiáját.

***

Kapcsolódó vélemény

Kiss Gergely

Magyar Nemzet

Idézőjel

Azt mondják az okosok, hogy egy kormány addig élvezheti a választók többségének bizalmát, amíg nem dől össze az adott ország gazdasága.

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
skywalker-bp
2024. szeptember 10. 11:18
Úgyhogy kedves NER hívô kommentelôk, készüljetek arra, hogy telebasszuk az országot migránssal. És arra is, hogy tôletek is ezt fogja kérni a Péter. A Tisza kormány szelídebb lesz az EUval, azt fogja mondani és tenni amit elvárnak. Természetesen Magyar Pétert és a Tiszát sötétebbre igyekeznek majd mázolni. Hamarosan hozzákezdhetünk a romeltakarításhoz. A szocializmusból jól ismert padlássöpréssel amit majd úgy hazudunk, hogy csak a Fideszeseket érinti ( hihi) pedig Péteréknek lesz mit ellopjanak. Hajrá Péter! Hajrá Tisza Párt! Hajrá Magyarország! 🤣🤣🤣💪🏻💪🏻💪🏻✌️✌️✌️🇭🇺🇭🇺🇭🇺
manitowoc
2024. szeptember 10. 10:34
Mi történt, OrbiBazsi? Hát már egy szavad sincs a Főnivel közösen kifejlesztett, MAGYAR NAGYSTRATÉGIÁRÓL? Meg vagyok döbbenve... (:-)))
Skywalker_bp
2024. szeptember 10. 10:18
Honvédkórházban néhány egy-két ágyas, tévés, külön fürdőszobás, klimatizált helyiségben helyezik el a kiemelt egészségügyi ellátásra jogosult betegeket, a szobáikhoz vezető folyosó zárt, oda csak külön mágneskártyával lehet belépni, számolt be róla a Népszava. A lap ugyanakkor úgy tudja, hogy a VIP-részlegen a betegek mellett lehetnek a személyes biztonságukért felelős testőrök, de őket külön helyiségben helyezik el. a Honvédkórház „Speciális Rendeltetésű Centrumában” kezelt betegeket külön, kizárólag ezen a részlegen foglalkoztatott ápolók látják el. a VIP ellátottakat külön „betegmenedzser”, személyes asszisztens kíséri a szükséges diagnosztikai vizsgálatokra, ők szervezik és biztosítják, hogy az érintett a lehető leggyorsabban megkapja meg az ellátást. Tessék! Vakulj magyar. Így gyógyul a NER nomenklatúra. Te meg vagy meghalsz, vagy nem, ha jön érted a mentô. Hajrá Tisza! Hajrá Péter!
hlaci83
2024. szeptember 10. 08:57
Aki lehallgatja a feleségét és feldobja az ügyészségen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!