Nem bír magával a Kutyapárt, aggódik a hegyvidéki Fidesz

2024. szeptember 18. 16:59

Ez van, ha egy viccpárt valódi hatalmat kap – Kovács Gergely az MKKP élén politikai csatatérré teheti a XII. kerületet.

2024. szeptember 18. 16:59

Nyitókép: Kovács Gergely Facebook oldala

„Számunkra – ahogy az elmúlt csaknem húsz évben – továbbra is a kerületben élők érdeke lesz az első” – mondta el a Magyar Nemzetnek Fonti Krisztina, a XII. kerület alpolgármestere. Ahogy az a Magyar Nemzet cikkében is megjelent, Fonti a 2024-es önkormányzati választást vesztette el a baloldali összefogás jelöltjével, Kovács Gergellyel szemben, aki a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke.

Fonti Krisztina azt mondta, hogy „míg Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke láthatóan politikai csatatérré akarja változtatni a Hegyvidéket, mi a zökkenőmentes működés érdekében készülünk az október 1-jei átadás-átvételre.” Szavai szerint ezzel a váltással komoly változások elé nézhet a korábban nyugodt, budai kerület, ahol a mára már tradíciónak mondható fideszes vezetést követően a viccpártnak induló MKKP veszi át az irányítást.

Ezt is ajánljuk a témában

De, ahogy Fonti fogalmazott a lapnak adott nyilatkozatában: „aktívan fogunk részt venni az októberben felálló képviselő-testület és a bizottságok munkájában. Az általam vezetett négyfős frakció tagjaival figyelemmel fogjuk kísérni az új kerületvezetés munkáját, és minden esetben elmondjuk a véleményünket, akár pozitív, akár negatív lesz az.”

A fideszes alpolgármester azt is elmondta: „bízunk benne, hogy a bizottsági helyek elosztása ugyanolyan korrekt lesz, mint eddig volt, és a kutyapárti többség nem akadályozza majd politikai eszközökkel a munkánkat. A bizottsági helyek vonatkozásában már elküldtem Kovács pártelnöknek a javaslatomat, ami természetesen tiszteletben tartja a választási eredményt.”

Fonti Krisztina szerint az MKKP elnöke azonban láthatóan „politikai csatatérré akarja változtatni a Hegyvidéket”.

Fonti azt is elmondta, hogy miután az Állami Számvevőszék (ÁSZ) nemrég komoly alapossággal végzett átvilágítást a XII. kerületi önkormányzatnál, amihez több tízezer oldalnyi dokumentációt kellett rendszerezve átadniuk, ezt a munkát még lényegében tisztességgel elvégezték, sőt a Számvevőszék vizsgálata is megállapította, hogy az önkormányzat a törvényi előírásoknak megfelelően működik.

Ezt is ajánljuk a témában

Fonti Krisztina azonban aggódik a kerület és a vezetés jövőjét illetően. Mint azt elmondta, szerinte „a pártelnök polgármesterként hárítani fogja a felelősséget olyan ügyekben, amelyekért már ő lesz a felelős, és politikai akciókkal igyekszik majd elterelni a figyelmet a kerület valós ügyeiről”. Sőt, egy korábbi hírre utalva, mikor nyáron az MKKP elnöke a dolgozók bizalmas adataihoz, többek között a bérezésük adataihoz próbált jogellenesen hozzájutni, hozzátette, hogy

a pártelnök az elmúlt hónapokban elérte, hogy a Hegyvidék polgármesteri hivatalában egyre többen félnek, tartanak az állásuk elvesztésétől”.

„Sajnos Kovács öt év önkormányzati munka után gyakorlatilag minimális szinten sincs tisztában azzal, hogy miként működik az önkormányzat, hogyan kell működtetni a kerületet. Főleg miután az egyik baloldali napilap az ő nyilatkozataira hivatkozva megírta, hogy a kutyapártiak „lecserélik a fél városházát” – foglalta össze félelmeit a fideszes alpolgármester.

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SABOTAGE
2024. szeptember 18. 22:41 Szerkesztve
Patkány pedofideszes szarok!!!! Min csodálkoztok?!?! Egy viccpárt ver szarrá titeket, mert kezdenek rájönni az emberek milyen mocskos álszent rohadékok vagytok!!! Hamarosan országos szinten is bukta lesz!!!!!
alexandrosz-2
2024. szeptember 18. 22:11
Semmiféle csatatér nem lesz. A zsidesz a tolvaj pokornyik èra után olyan vereséget szenvedett itt (is) a demokratikus választások során, hogy nem tényező a helyi politikában. Immár se kerületi, se judapesti, se ogy. képviselője nincs semmiféle csatatérhez.
alexandrosz-2
2024. szeptember 18. 22:07 Szerkesztve
Semmiféle csatatér nem lesz. A zsidesznek nulla ereje maradt a brutális bukásai után. A mandiner kommentmotorja meg rohadjon meg!
lipsiboy
2024. szeptember 18. 21:52
Fostok hogy jól csinálják gecire,mocskos Fidesszel ne félj bazdmeg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!