Minden oka megvan a mai tizenéveseknek, hogy lázadjanak

2024. szeptember 04. 11:51

Ha lehet, semmiképpen ne mondják meg a szüleiknek, hogy én biztattam erre őket. Ennyire én se vagyok bátor.

2024. szeptember 04. 11:51
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

Nyitókép: Facebook

„A magyar iskolarendszer pocsék. Nem kicsit. És ezek csak rontottak rajta. 

Itt van előttem egy könyv, benne egy szöveg, hogy mi a csuda a »Popol Vuh«. Nem kell tudniuk. Azt se, hogy ki volt Ibn Battúta. Ha kíváncsiak rá, pár másodperc alatt megtudhatják. A magyar iskola nem arra tanít, hogy a gyerek legyen eleven, hogy legyen kíváncsi. A magyar iskola nem kérdezni, hanem válaszolni tanít. A magyar iskola (nem egyik vagy másik iskola, főleg nem egyik vagy másik tanár, hanem a mai hatalom iskolarendszere) butítja gyerekeinket. Láttam sok boldog és boldogtalan, sikeres és sikertelen embert, de ennek nem volt ahhoz köze, hogy gimnazistakánt ki tudták-e számolni a függvénygörbe alatti területet. Értem én, hogy ez miért fontos, ráadásul én meglehetősen jól teljesítettem matematikából is, de arról szeretném meggyőzni Önöket, hogy nem ez a legfontosabb. Lehet kettesnek lenni fizikából, valójában érdektelen.

Emberként ne kapjanak kettes osztályzatot a gyerekeink, és betanult válaszok helyett inkább kérdezzenek, csodálkozzanak, lázadjanak, és persze tanuljanak is, de leginkább értsék, hogy mi, miért és hogyan működik a világban, az irodalomban, a történelemben, a kémiában. Hogy mikor lett vége pontosan a harmincéves háborúnak, az egyáltalán nem fontos. Szerintem, és bocsánat a történelem tanároktól.

Szóval, szerintem minden oka megvan a mai tizenéveseknek, hogy lázadjanak

De ha lehet, semmiképpen ne mondják meg a szüleiknek, hogy én biztattam erre őket. Ennyire én se vagyok bátor :).”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chekke-Faint
2024. szeptember 06. 16:23
Az a baj Feri te csak volt munkásőröket tudsz megszólítani. A fiatalok szarnak rád amíg ép a szemük.
lesmiserables
2024. szeptember 06. 12:15
Micsoda frappáns szófordulatok az öreg zsidótól.... Bohóc geci. Kommunista baszadék
thehun
2024. szeptember 06. 08:17
Te Feri.....hogy szakadna rad az eg te fasszopo geci!!! Lazitasz, te mocskos szemkiloveto tovaj, hugyos,alkoholista fasz?! Elmesz te is meg a Klari is a kurva anyadba!!!
Unknown
2024. szeptember 05. 16:36
Te ..... hülye!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!