Miért dicsérte Donald Trump Orbán Viktort az elnökjelölti vitában? Szakértőt kérdeztünk!

2024. szeptember 11. 14:37

Heves vita zajlott Kamala Harris és a republikánus elnökjelölt között, melyben felmerült a magyar miniszterelnök neve is.

2024. szeptember 11. 14:37

Nyitókép: A szakértő szerint Donald Trumpnak szavazatokat hozhat, ha Orbán Viktort említi a beszédében. Fotó: Mark Wilson/Getty Images.

Donald Trump Orbán Viktor magyar miniszterelnököt dicsérte a keddi, amerikai tévés elnökjelölti vitában. A republikánus politikus úgy fogalmazott: „Orbán Viktor magyar miniszterelnök a világ egyik legtiszteletreméltóbb vezetője, egy igazán erős férfi, okos ember.” De miért hozta szóba a vita során Orbán Viktor nevét Donald Trump? Koskovics Zoltán, az Alapjogokért Központ geopolitikai elemzője szerint 

Ezt is ajánljuk a témában

Trump a választási stratégia egyik elemeként említette a magyar miniszterelnököt.

„Szeretném aláhúzni, hogy az amerikai elnökjelölti vitában résztvevők olyan témákra koncentrálnak, amelyek szavazatokat hozhatnak számukra az elnökválasztáson. 

Donald Trump úgy véli, hogy Orbán Viktor támogatása előnyt jelent számára az amerikai szavazók szemében és szavazatokat hoz. 

Ez pedig nagyon komoly elismerés a magyar miniszterelnök számára. Hosszú évek óta Orbán Viktor a nemzetközi konzervatív gondolat egyik vezéralakja, a másik pedig Donald Trump. A konzervatív vezetők pedig odafigyelnek egymásra és láthatóan próbálják átemelni, alkalmazni a másik sikeres politikáját a saját környezetükben”– összegzett Koskovics Zoltán.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Turán
2024. szeptember 11. 23:11
Trumpli egy fogyatékos fasz. Tökéletesen megfelelne a beltenyészet necrofíl amcsi famíliáknak. Pont úgy mint Orbi itthon, csak itt a buziknak.
tikkadt-szocske
2024. szeptember 11. 16:38
Hugyosjózsi óta tudjuk, hogy az USA hivatalban levő elnöke nem kell feltétlenül az élet összes jeleit egyszerre produkálja. Elég, ha ügyesen lehet mozgatni, mint pl. Bernie-t a Hóbortos hétvégében. Egy élőnek tűnő demokrata elnökjelölt előnyt élvez akkor is, ha nincsenek önnálló gondolatai. Kamala lett az esélyesebb a bamba amerikai nép szemében.
kokrowatz-0
2024. szeptember 11. 16:36
mindenkinek jobb lett volna, ha nem emlegeti fel orbánt.
contractor-2
2024. szeptember 11. 16:01
El is búcsúzhat Orbán Trump-tól és az álmaitól. Kellene egy B terv, de az nincs. Most próbálnak valamit 'semleges gazdaság' néven összebarkácsolni hirtelenjében. Megy a kapkodás..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!