„Megdöglesz, megöllek!” – kiabálta az autós, akit nagyon felbőszített a rolleres

2024. szeptember 10. 10:18

Annyira elpaprikásodott a helyzet, hogy szándékosan el akarta ütni a rollerest a sofőr.

2024. szeptember 10. 10:18
null

Nyitókép: Michal Fludra/AFP. Illusztráció.

Egy budapesti rolleres, Attila összetűzésbe került egy agresszív autóssal – írja az Index. A találkozás majdnem balesetbe torkollott, mikor a dühös audis szándékosan a rollerére húzta a kormányt. A férfi „bűne” csupán annyi volt, hogy szabályosan közlekedett.
Attila elmondta: jogosítvánnyal is rendelkezik, így jól tudja, hogyan kell biztonságosan és szabályosan közlekednie. Szombat reggel viszont, amikor éppen az óbudai Rákóczi utcán haladt, egy Audi vezetője feltűnően elkezdett dudálni rá, majd kiabálni.

A fickó elkezdett rám dudálni, előzni akart, és ahogy mellém ért, elkezdett üvöltözni, hogy  »Mi van – k*cs*g rolleresek! Takarodjál ezzel a sz*rral, semmi keresnivalód az úton!«. Visszaordítottam, hogy »Az utat figyeld, haver«

– nyilatkozta Attila, aki saját bevallása szerint először nem értette, mi váltotta ki az autós haragját. Azonban, amikor meglátta a sofőrt közelebbről, rájött, hogy valami nincs rendben vele. A férfi zavartan viselkedett, arckifejezése érzelemmentes volt, és furcsán tekintett rá, ezért biztos benne, hogy valamilyen szer hatása alatt állt.

Elmondása szerint a helyzet gyorsan eszkalálódott. Az autós üldözőbe vette, és igyekezett elkerülni az ütközést, de a sofőr végül szándékosan ráhúzta a kormányt. Bár az autó kereke csak éppen hozzáért a rollerhez, ez elég volt ahhoz, hogy Attila elveszítse egyensúlyát, és a forgalomban lévő autók közé zuhanjon. Csak a szerencsének köszönhette, hogy nem gázolta el a többi jármű.

Ordítozta, hogy „Megdöglesz, megöllek téged!«. Megállt bennem az ütő. Épp visszaszóltam volna, mire rám húzta a kormányt!

– mondta a rolleres, aki a történtek után órákig képtelen volt magához térni. Bár fizikai sérülései nem voltak súlyosak, a járműve megrongálódott és a lelki sokk erősen hatott rá.

Nem mentem be utána dolgozni, mert olyan halálfélelmem lett, hogy órákig dolgozott bennem az adrenalin. Akkor a sírás kerülgetett. Szabályosan közlekedtem, és bedrogozva egy férfi azért kötött belém, mert nem tetszett neki, hogy ott gurulok az úton, ahol ő. Meg akart ölni, csak ezért? Félelmetes...

– mondta a férfi.

A történtek után Attila azonnal értesítette a rendőrséget, és bár a rendszámot nem sikerült leolvasnia, a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az esetet.

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
g50423c
2024. szeptember 10. 15:33
A rollerekkel az a gond, hogy irreálisan gyorsan mennek és autósként nehezen lehet érzékelni őket + nagy részüknek halvány fogalma sincs a KRESZ szabályokról. Én kötelezővé tennék egy egyen láthatósági mellényt amin rajta van egy egyedi azonosító ami alapján kötelező biztosítást kötni + kötelezővé tennék egy elméleti KRESZ vizsgát.
I_Isti
2024. szeptember 10. 15:00
"éppen az óbudai Rákóczi utcán haladt " Hát az éppen irányonként 2-3 sáv, sűrűn tűzdelve lekanyarodósávokkal. "A férfi „bűne” csupán annyi volt, hogy szabályosan közlekedett." Jep, tehát egy legalább két sávos úton, ahol mindenki szeretne haladni, és 50-es korlát van, de elvileg lehet 55-tel is menni, meg még egy kicsit többel is életveszély nélkül(*), "szabályosan" közlekedsz egy két mini keréken guruló rúdon, ha nem vagy tök hülye, akkor max 20-szal, ha hülyébb vagy, akkor 30-cal, és ezzel gyakorlatilag feltartod a forgalmat, és nem érted, hogy miért akad ki rád egy két hülye? (*) nem támogatom a gyorshajtást semmilyen szinten, de legyünk realisták. + a franc tudja, hogy ott hogy van belőve a zöldhullám.
szintetikus
2024. szeptember 10. 13:28
A fideszesek általában így vezetnek. A legtöbbjük családostól elmebeteg.
nemecsek-3
2024. szeptember 10. 13:11 Szerkesztve
1/2 "Patika 2024. szeptember 10. 12:30 A nem járművek közül hátra van még a talicska ....' Azért álljon meg a belpesti talicskásmenet!!! Van a járda és van az úttest, valamikor kocsiút volt a neve. A kocsiúton (ma akkor, ha nincs kerékpárút) kb a gyalogos kivételével mindenki mehet. A talicskás is, meg a kézikocsi is meg a tricikli is meg szekér....stb. Más kérdés, hogy adott esetben bizonyos eszköz használatára (talicska) ha elfér a járdán és nem a gyalogost dönti az árokba lehet a járdahasználat célszerű, de pl. biciklivel nem lehet járdán közlekedni Az úttest (kocsiút) használata nem a gépkocsik privilégiuma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A biciklisekkel rolleresekkel nem az a baj hogy léteznek,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!