Magyar történelmi sorozat premierje Cannes-ban: megérkezett a Hunyadi-sorozat előzetese

2024. szeptember 05. 17:46

A Hunyadi-sorozat Bán Mór regényciklusán alapul, és egy bátor magyar hős útját követi végig, aki falusi fiúból Európa megmentőjévé válik.

2024. szeptember 05. 17:46

Nyitókép: Képernyőfotó

A magyar történelmi dráma, a Hunyadi-sorozat premierjét a 2024. október 21-24. között megrendezendő cannes-i MIPCOM televíziós eseményen tartják meg, amely a televíziós ipar egyik legjelentősebb nemzetközi találkozója. A premier a vörös szőnyegen zajlik majd, amely a sorozat nemzetközi bemutatkozásának első állomása lesz.

A tízrészes sorozat Hunyadi János legendás magyar hadvezér életét dolgozza fel, bemutatva harcait, szerelmi életét és az akkori Európa politikai világát. Az alkotás az NFI (Nemzeti Filmintézet) és a Beta Film GmbH, egy vezető nemzetközi filmes vállalat közös finanszírozásában készült. Ez az első magyar sorozat, amely ilyen rangos szakmai eseményen kerül bemutatásra.

A sorozat egyik legnagyobb különlegessége a nemzetközi szereplőgárda, amely több mint 600 színész és kaszkadőr részvételével készült. A színészek saját anyanyelvükön szólalnak meg, ezzel növelve a történelmi hitelességet. A magyar színészek között található Kádár L. Gellért (Hunyadi János), Rujder Vivien (Szilágyi Erzsébet) és Törőcsik Franciska (Brankovics Mara), míg a nemzetközi szereplők között olyan neveket találhatunk, mint Laurence Rupp, Murathan Muslu, Giancarlo Giannini és Francesco Acquaroli. A sorozat rendezését Robert Dornhelm, Nagypál Orsi, Szász Attila és Lengyel Balázs vezették.

A Hunyadi-sorozat, amiről nyár elején bővebben is írtunk, Bán Mór regényciklusán alapul, és egy bátor magyar hős útját követi végig, aki falusi fiúból Európa megmentőjévé válik. A sorozat vezető producere, Robert Lantos hangsúlyozta, hogy céljuk, hogy a magyarok számára jól ismert történetet az egész világgal megismertessék.

Ezt is ajánljuk a témában

A bemutató különleges jelentőséggel bír, hiszen a MIPCOM egyike a világ legnagyobb televíziós ipari eseményeinek, amely évente több mint 100 ország szakembereit vonzza a francia Riviérára. A tavalyi eseményen több mint 11 000 résztvevő jelent meg, és idén már több mint 300 kiállító regisztrált a 40. alkalommal megrendezendő eseményre. Lucy Smith, a MIPCOM Cannes igazgatója a bejelentés kapcsán kiemelte, hogy a sorozat ambiciózus történetmesélésével és nemzetközi szereplőgárdájával már most világszerte jelentős érdeklődést váltott ki.

(MTI)

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2024. szeptember 06. 11:25
Nem fogja sérteni a migrik érzékenységét?
sternerregnix
2024. szeptember 06. 09:44
Ha csak fele olyan jó lesz, mint a könyvsorozat, akkor már megérte.
bagyadtsolomon
2024. szeptember 05. 21:05
Bukta lesz. Hunyadi nem fekete. Kapisztrán nem buzi. És ráadásul utálják az iszlám hódítókat!
Zsolt75
2024. szeptember 05. 20:11
Első körben a könyvek elolvasását javaslom, már ha valaki képes még ilyesmire...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!