Magyar Péterék Vitézyvel revolvereznék Karácsonyt?

2024. szeptember 20. 14:38

A 444.hu információi szerint érdekes egyeztetés zajlott a Tisza Párt elnökénél.

2024. szeptember 20. 14:38
HZ1_0882

Nyitókép: Karácsony Gergely a Fővárosi Közgyűlés ülésén (Fotó:Havran Zoltán/Magyar Nemzet)

Nagyjából három hete Magyar Péter lakásán gyűlt össze Kovács Gergő, a Kutyapárt társelnöke és Vitézy Dávid, hogy a Tisza elnökével egyeztessenek a főváros jövőjéről és egy Fidesz- és DK-mentes budapesti koalícióról – írta a 444.hu.

A lap forrásai szerint Magyar ajánlata lényegében arról szólt, hogy 

a közgyűlésben a Tisza, az LMP és Vitézy, illetve a Kutyapárt koalícióra lépve megszerzi a többséget, így állítanák kész helyzet elé Karácsony Gergelyt, aki jelenlegi állás szerint hátország és komolyabb közgyűlési támogatás nélkül megy neki második ciklusának.

A Magyar-féle koalíció összesen 16 szavazattal rendelkezne. Így a közgyűlési többséghez szükségük van plusz egy szereplőre, aki Karácsony Gergely lenne, ha elfogadná az ajánlatot.

Ezt is ajánljuk a témában

Újfajta szivárványkoalíció állhat össze a városházán

Vészesen fogy Karácsony Gergely ideje, október elejéig meg kell kötnie azokat az alkukat, amelyek a főváros élén tartják. Az eddigiek alapján az látszik, hogy nem érdekelt az egyezkedési folyamat átláthatóságában, így továbbra is csak találgatni lehet, hogyan fogja működtetni Budapestet.

A lap emlékeztet, hogy a Karácsony mögött álló DK- MSZP-P csapat 6+1 mandátuma semmire sem elég, a többséghez még 10 képviselőt kéne maga mögé állítania. A Fidesznek és a Tiszának is pont ennyi embere van, de ők nem valószínű, hogy akár alkalmilag is együtt mozogjanak Gyurcsányékkal. Karácsonynak nem lesz más választása, mint leválni óbalos politikai szövetségeseiről – írja a 444.hu.

Magyar forgatókönyve szerint Vitézy vagy egy speciális bizottság elnökeként vagy főpolgármester-helyettesként hatáskörébe venné a BKV-t, a BKK-t és a BKM Budapesti Közművek Zrt.-t, tehát a főváros legfontosabb és legnagyobb költségvetéssel dolgozó cégeit.

Ezzel párhuzamosan Magyar megszabadulna a cégvezetők közül Walter Katalintól, Mártha Imrétől, és Karácsony Gergely jobbkeze, Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes újraválasztását sem támogatnák. Ahogy Tüttő Katáét sem. Ezáltal Vitézy a fővárosban megkerülhetetlen szereplővé válna, szuperpozíciójával a főpolgármesterrel minimum pariban álló helyzetbe kerülne. 

Ezen felül Karácsonyék hatásköreit és befolyását komolyan visszanyesnék, megszüntetnék a főpolgármester azon jogát, hogy bizonyos esetekben a közgyűlést megkerülve, saját hatáskörben döntsön.

A portál több forrása is arról beszélt, hogy Magyar Vitézyt szeretné főpolgármester-helyettesnek, és többük szerint van is esélye rá, bár ez nem mindenki szerint használna feltétlenül Vitézy karrierjének. Magyar ajánlatában Vitézy mellett szerepelt egy kutyapártos főpolgármester-helyettes is, ellenben Karácsonynak nem adott volna lehetőséget, hogy maga válasszon helyettest. A jelölés joga a főpolgármesteré, de a többség szavaz.

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Skywalker_bp
2024. szeptember 20. 16:44
🤣🤣🤣 a 444-et szemlézi a Szabad Nép? 🤣🤣🤣 ezt is megértük. Íme ismét egy izgalmas példa arra, Magyar milyen kib_szott ügyes és eszes. Budapestet mûködtetni kell. Ez a város érdeke. És a városban patthelyzet van. Zseniális húzás mindenkit összeterelni most a város mûködtetése érdekében. Mindenkit, aki nem Gyurcsány ès aki nem Szentkirályi. Egyik oldalon azok, akik mûködtetni akarják a várost, a másik oldalon pedig a kék és a narancs Fidesz. VvSzandi és Fletó. Akik koncnak tekintik Budapestet. Hajrá Péter! Satuban a tökük. 🤣🤣🤣💪🏻💪🏻💪🏻✌️✌️✌️🇭🇺🇭🇺🇭🇺
sexykitty-5000087
2024. szeptember 20. 16:38
🍓 ️ ­­É­­­r­t­­é­­­k­­­e­­­l­­­d­ ­­a­­ ­s­­­z­­e­­x­i­­­ ­­­p­­u­­­n­c­i­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Kétes
2024. szeptember 20. 16:32
Úristen! Micsoda hármas! Egy hazudós, hogy drogos és egy megszállott. Jól nézünk ki!
goldie-2
2024. szeptember 20. 16:07
....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!