Magyar Péter olyasmivel próbálkozik, ami a baloldalon már másnak sem sikerült – szakértőt kérdeztünk a Donáth Anna-ügyről

2024. szeptember 05. 18:26

Donáth Anna éppen gyanúsítottként szerepel, a Momentum csillaga pedig lefelé ívelő ágban van, de Magyar Péter mindent elkövet, hogy őket utánozza.

2024. szeptember 05. 18:26
DONÁTH Anna

Nyitókép: Vasvári Tamás

Ahogy korábban Fekete-Győr András a rendőrök megdobálásával, úgy ezúttal Donáth Anna került bajba, a Fővárosi Nyomozó Ügyészség ugyanis csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt, gyanúsítottként hallgatta ki a volt európai parlamenti képviselőt.

Ezt is ajánljuk a témában

2022. február 21-én Budapesten, a VIII. kerületben, egy egyesület központjaként működő ingatlanban kutatást és lefoglalást végeztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tagjai, akiket aztán a momentumosok hátráltattak a munkájukban, miután a hátsó bejáraton keresztül, illetéktelenül hatoltak be az ingatlanba. A vád szerint Iványi Gábor felhívására a jelenlévők elkezdték őt tolni a helyszínt biztosító pénzügyőrök felé, hogy a sorfalat a testével törjék át. Donáth Anna pedig ekkor két kézzel tolta a közvetlenül előtte álló Iványi Gábort a pénzügyőröknek.

Ezt is ajánljuk a témában

Az üggyel kapcsolatban Kiszelly Zoltánt, a Századvég politológusát kérdeztük, valamint arra is kíváncsiak voltunk, hogy a szakértő szerint jelenleg milyen állapotban van a Momentum. 

Utóbbira a politológus úgy felelt: „a választási eredmények mutatják az irányt”

Szerinte „nagyjából 5 éve még ők voltak az a párt, amely az ellenzéken belül még azt a reményt mutatta, hogy Gyurcsány nélkül tudnak politizálni, nem fognak össze Gyurcsány Ferenccel”.

Az elemző abban látja a problémát, hogy „2022-re csak összefogtak Gyurcsány Ferenccel”. Hozzátette, hogy Magyar Péter is most még az egyedül győzni szakaszban van, de meglátjuk, hogy később ő is ugyanúgy oda sodródik-e”. A másik komoly hibát abban látja, hogy, „az összefogás nem jól sikerült ‘22 áprilisában”. Szerinte „leginkább a frakció volt a fontos nekik és nem a politika”.

Ezt is ajánljuk a témában

„Az idei választáson látszott, hogy teljesen ennek a dollár-baloldalnak lettek a részei, a másik, hogy ahogy a Jobbiknál Gyöngyösi Márton, úgy Donáth Anna sem tudta Brüsszelből vezetni a pártját”

Az elemző szerint „nem lehet Brüsszelből egy magyar pártot irányítani”

Megint a Tisza elnökét állította ezzel párhuzamba: „ez is az, amit Magyar Péter most még megpróbál, de hát láttuk, hogy ez nem igazán működik”.

Ezt is ajánljuk a témában

Donáth Anna ügyével kapcsolatban Kiszelly azt is elmondta, hogy „ez hasonló a Fekete-Győr András ügyéhez, miszerint azt gondolják, hogy nekik bármit szabad, vagy egy politikusnak bármit szabad”. Mint megjegyezte, „ahogy a Fekete-Győr füstbombát dobott a rendőrök felé, úgy a Donáth Anna is egy rendőrségi intézkedést akadályozott”.

A szakértő hozzátette azt is, hogy a mentelmi jog erre nem vonatkozik, mert „a momentumosok azon a határon voltak, ami egy tiltakozás, és a hatósági fellépés akadályozása között van, és úgy tűnik, legalábbis a gyanú szerint – tette hozzá – hogy nem sikerült nekik ezt a vonalat megtartani”. Kiszelly Zoltán végül úgy zárta mondandóját, hogy „Donáth Annának, ahogy Fekete-Győr Andrásnak is, most viselnie kell ennek a politikai akciózásnak a következményeit”

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2024. szeptember 06. 10:03
Nem hiszem, hog volna bíró, aki Donátra letöltendő büntetés adna jogerősen. Max, egy pénbüntetés. Vagy közmunka. Á, az nem illene hozzá, nem állna meg egy autó se.
mirage-2
2024. szeptember 06. 09:58
Barátaim ! Mint ismeretes a POLOSKA egy ronda , büdös , haszontalan állat. Itt az ősz eljött a poloskaírtás ideje . Álljunk össze és segítsünk a természetnek az egyensúlyt helyreállítani. Ha lehet minden fórumon osszátok meg a gondolatot . Ne engedjük hogy otthonainkba beférkőzzön és ott kellemetlenkedjen.Azt mondják hogy nincs biológiai ellenfele, mutassuk meg hogy van .
Bastyaelvtars
2024. szeptember 05. 21:33
Amit a mandiner nem ír meg : "Závecz: 20 százalékon áll a Tisza Párt a teljes népességben, 500 ezer szavazóra van a Fidesztől"
Haramia
2024. szeptember 05. 20:27
Ritka gyorsasággal rohad a műhús. A fénykép tanúsága szerint.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!