Ennyit keres Magyar Péter Brüsszelben, ahová nem akart kimenni, aztán mégis sikerült (VIDEÓ)

2024. július 17. 09:31

Öt év alatt mintegy kétmilliárd forintot lehet itt akasztani – mondta korábban Magyar Péter.

2024. július 17. 09:31

Nyitókép: Magyar Péter mégis a brüsszeli milliókat választotta. Fotó: Magyar Nemzet/képernyőfotó.

Nem is olyan régen még lekicsinylő kifejezésekkel illette Magyar Péter az európai parlamenti munkát és nap nap után azt hangsúlyozta, ő bizony nem megy Brüsszelbe – írja a Magyar Nemzet. Egy áprilisi interjújában arról beszélt a képviselői állást lenézve, hogy a politikusok csak kifizetőhelynek tekintenek Brüsszelre: 

„Öt év alatt mintegy kétmilliárd forintot lehet itt akasztani” 

– mondta. A 444.hu-nak tavasszal azt bizonygatta Magyar, hogy nincs szüksége az EP-képviselői fizetésre, sőt, semmilyen politikai pozícióból adódó anyagi juttatásra: „Tehát én továbbra is úgy tervezem, hogy a piacról fogok megélni (…) Magyarországon. Hogyha ez nem fog működni, akkor nyilván külföldön fogom ezt megpróbálni, hiszen el kell tartanom a 3 gyerekemet. De nem gondolom, hogy a piacról való megélés és a politikai szereplés, vagy inkább közéleti szereplésnek hívnám, az ellentmond egymásnak. 

Ezt is ajánljuk a témában

Én nem készülök arra, hogy akár 3 hónap múlva, akár fél év múlva bármilyen fizetett politikai státuszom lenne, nem ebből kívánok megélni” 

– érvelt Magyar, de persze az ellenkezőjét csinálta.

Mint ismer, június végén – alig két héttel a választás után – 

felvette az EP-mandátumát, amivel jogosulttá vált a közel havi nyolcmillió forintos fizetésre és az annak akár többszörösét kitevő költségtérítésre, irodabérlésre, asszisztensek foglalkoztatására és egyéb juttatásokra.

Amikor a Facebook-oldalán a követőit megszavaztatta, hogy felvegye e a mandátumát, a számtalan érv mellett egynél sem szerepelt, a kiemelkedő, sokmilliós fizetés. Pedig nehéz elképzelni, hogy ne érdekelné a busás bérezés, hiszen közismerten kedveli a luxust, a németországi foci Eb-re például egy vélhetően több tízmillió forint értékű BMW-fel utazott ki.

A Magyar Nemzet videóját itt nézheti meg:

 

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000036
2024. augusztus 28. 15:04
🍓 ️ ­É­­­r­­t­­­é­k­e­­­l­­­d­­­ ­­­a­­ ­­s­­z­­e­x­­i­­ ­­­p­­u­­n­­­c­­­i­­­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
zsolti123
2024. július 17. 11:54
EU-képviselő lett egy YouTuber, majd leleplezte, hogy mennyi pénzt öntenek rájuk havonta! – Videó vdtablog.hu/eu-kepviselo-lett-a-youtuber-majd-leleplezte-hogy-mennyi-penzt-ontenek-rajuk-havonta-video/ Mennyit keresnek európai parlamenti képviselőként? Összesen 64 ezer EUR-> 25 millió forint/hó + költségelszámolás
Mandiner444hu
2024. július 17. 11:31
Ember! Most jövök a diszkóból!
gyaloggos
2024. július 17. 11:20
MAGYARORSZÁGON nincs ma PÁRT, olyan politikus, AMELYIKRE rá lehetne bízni az ország kormányzását abban a reményben, hogy VÉGRE egy olyan, akinek MAGYARORSZÁG az első, és nem a CSALÁDJA, HAVERJAI ELKÉPESZTŐ ütemű és mértékű meggazdagodása lebeg a szeme előtt, miközben MAGYARORSZÁGOT az EU legaljára TASZÍTOTTA, TASZTSA!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!