Magyar Péter a bíróságon: szerinte Dél-Amerikában tangó az, ami máshol zaklatás lehet

2024. szeptember 05. 07:24

A politikus a Mandiner ellen indított per tárgyalásán magyarázta így, szerinte nem minden zaklatás, ami annak látszik.

2024. szeptember 05. 07:24
Magyar Péter, diszkóbotrány, fotó: Nyitókép: Képernyőfelvétel

Nyitókép: Képernyőfelvétel

 

Dél-Amerikában a tangó nevezetű tánc sokak számára itt, Európában erotikusnak számít, és lehet, hogy még zaklatónak is, a Mandiner tisztelt jogi képviselőinek is – hosszan magyarázta Magyar Péter a bíróságon, szerinte miért nem zaklatás az, amit idén nyáron az Ötkert nevű budapesti szórakozóhelyen tett. A politikus szerint a zaklatás megítélése nagyon széles skálán mozog, ami részben egyéni megítélés kérdése, „különböző kultúrákban, különböző táncok vonatkozásában, hogy mi számít zaklatásnak.”

Magyar Péter diszkóbotránya a bíróságon folytatódott. Emlékezetes, a politikus még júniusban, az Ötkert nevű budapesti szórakozóhelyen olyan vállalhatatlanul viselkedett, hogy végül a biztonsági őrök vezették ki. Magyar Péter később a bíróságon támadta meg a vonatkozó cikkünket, az ügy perfelvételi tárgyalására augusztus végén került sor.

Fiatal lány lába között csúszott-mászott Magyar Péter

Mint a Mandiner olvasói emlékezhetnek: a politikus balhéjáról megrázó videók kerültek elő, a felvételt, hogyan csúszik-mászik Magyar Péter egy nála jóval fiatalabb lány lábai között a bulin, ahonnan kidobták, itt nézheti vissza. De a Tisza Párt alelnöke a szemtanúk szerint még a szórakozóhely előtt is folytatta ámokfutását. Sőt, a gyanú szerint a szórakozóhelyen megütött egy férfit, aki róla felvételeket készített, a telefont pedig elvette tőle, majd a Dunába dobta.

A Metropolnak korábban jogi szakértők is megszólaltak, akik szerint garázdaság, rongálás, lopás vagy rablás gyanúja is felmerülhet. Utóbbi esetben akár éveket is kaphat az ellenzéki politikus, de minderről első körben a nyomozó hatóságnak, illetve később a bíróságnak kell döntenie. 

A botrányos estén egyébként ott volt a szórakozóhelyen az újságírókat ujjtöréssel fenyegető Radnai Márk is.

A mentelmi joga mögé bújik Magyar

Magyar botránya miatt nyomozás is indult, azonban az eljárást fel kellett függeszteni, hiszen Magyar Péter időközben mentelmi jogot szerzett. 

Válaszok helyett perelés

A botrányról a Mandiner is beszámolt, ahogy a magyar sajtó nagy része.

Cikkünk kiegyensúlyozott volt, hiszen nem csupán a Ripost értesüléseit írtuk meg, megpróbáltuk megszólaltatni Magyar Pétert is,

a Talpra Magyarok nevű szervezetnek írt levelünkre (a következő képernyőképen olvasható) viszont semmilyen válasz nem érkezett.

Diszkóbotrány, levél
Fotó: Képernyőkép

Magyar végül a Facebookon reagált az eseményekre, a botrányról szóló cikkünkben így – válasz hiányában – a politikus posztját szemléztük, teljes terjedelemben, változtatások nélkül.

A diszkóbotránya után tehát Magyarnak személyesen is lett volna lehetősége tisztáznia magát, ehelyett azonban inkább pert indított a Mandiner ellen.

Az úgynevezett perfelvételi tárgyalásra augusztus végén került sor, Magyar Péter pedig hosszú monológot adott elő, ismét tagadva, hogy zaklatott volna lányokat a szórakozóhelyen.

De kapott természetesen szerkesztőségünk, a kormány és a történteket lefilmező személy is.

Magyar Péter: Megítélés kérdése, mi számít zaklatásnak

A Tisza Párt vezetője kitért egyebek mellett arra, hogy a zaklatás megítélése nagyon széles skálán mozog, ami részben egyéni megítélés kérdése, „különböző kultúrákban, különböző táncok vonatkozásában, hogy mi számít zaklatásnak. Valószínűleg a Mandiner főszerkesztőségében más irányelvek vannak, a kokainos partikon is - egyébként kiskorúakkal folytatott szexuális cselekmények során -, ott valószínűleg magasabb az ingerküszöb. (...) Én arra hivatkoztam az előbb, hogy 

például Dél-Amerikában a tangó nevezetű tánc sokak számára itt, Európában erotikusnak számít, és lehet, hogy még zaklatónak is, a Mandiner tisztelt jogi képviselőinek is, viszont a világ nagy részén nem számít annak.”

Így szerinte hiába mondja akár 200 tanú, hogy zaklatás történt, ha maga az áldozat nem így élte meg.

 

Összesen 421 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
T. Péter
2024. szeptember 06. 15:07
A Mandiner megint csak nem tartotta említésre méltónak közölni, hogy a Mediaworks a pert — igaz, még csak első fokon — elvesztette.
goldie-2
2024. szeptember 06. 09:40
"Cilinder 2024. szeptember 05. 14:02 • Szerkesztve Ha a vicces részét,/ittas randalirozás egyenlő a tangóval/leszámitjuk azért ez már kurva gáz! Nem elég,hogy országra szóló botrányt kavar,amire bizonyiték is van,még annyi vér sincs a pucájában,hogy "TheMan"-ként férfiasan elismerje,hogy igy nem viselkedik egy közszereplő! Helyette gyáván mismásol és közröhejnek teszi ki magát ezzel a dél amerikai tango dumával! És ő akarná vezetni ezt az országot?Na ez még viccnek is sok! Régebben az ilyen figurákat jobb esetben kényszerzubbonyban vitték a sárgaházba! Most meg 30százalék hibbantnak ez a példaképe! " 100%! AZ A SZOMORÚ, HOGY SENKI NEM VESZI ÉSZRE, HOGY EZT A SZERENCSÉTLEN ALKOHOLISTA BARMOT CSAK A MÉDIA ÉLTETI ÉS HA NEM FOGLALKOZNÁNAK VELE, MÁR RÉG A SÜLLYESZTŐBEN LENNE.
goldie-2
2024. szeptember 06. 07:55
Ez a paraszt csúszómászó még életében nem látott tangót táncolni.
zolka50-52
2024. szeptember 05. 17:42
És vannak olyan országok, poloska, ahol az ilyesmiért kiherélnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!