Lotfi Begi sistergős jobbegyenest adott Orbán ellenfeleinek

2024. szeptember 14. 07:42

Ha egy perzsa származású, de magát magyarnak tartó zenész mond ilyeneket, az talán még erősebb és elgondolkodtatóbb.

2024. szeptember 14. 07:42
Csépányi Balázs
Csépányi Balázs
Magyar Nemzet

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

„Ezen a héten a Kontextus YouTube-csatornáján Lotfi Begivel beszélgetett Andor Éva. A sokrétű, számos témát érintő interjúban az egyik legnépszerűbb dj és zenei producer őszintén beszélt arról, hogy 18 évesen ultimátumot kapott: ha egyetem helyett a zenét választja, el kell költöznie. Lotfi Begi perzsa származású magyarnak tartja magát, a Kontextuson beszélt arról is, milyen tragikus titkot tudott meg a születéséről, miért használ zeneszerzőként szívesen magyar népzenei motívumokat és milyen belülről a Fradi-család. 

Arra a műsorvezetői kérdésre pedig, hogy jónak tartja-e a baloldal által favorizált Európai Egyesült Államok tervét, ahol megszűnnek a nemzetek, eltűnnek a kultúrák, a következőt válaszolta: »Én a sokszínűséget és a kultúrák keveredését helyénvalónak tartom, ha az ember meg tudja tartani a saját gyökereit. […] Az ember a saját kultúráját, saját gyökereit meg kell hogy tartsa és tovább kell hogy adja.«

Ezek a szavak bizony kőkemény jobbegyenesek a baloldalnak. Ha egy perzsa származású, de magát magyarnak tartó zenész mond ilyeneket, az talán még erősebb és elgondolkodtatóbb.”

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

***

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. szeptember 14. 16:42
Ha a Begi mondja,mindenki transzba esik …. Jaj,de ostoba vagy,Balázs …🫢🫢🫢
abcd2k
2024. szeptember 14. 15:50
Kedves Balázs, én a "sistergős" pofonokról, egyenesekről utoljára a 80-as évek elején egy angyalföldi pincekocsmában hallottam. Tudom Viktorunk is szereti az archaikus kifejezéseket, de már kimentek a divatból.
Ergit
2024. szeptember 14. 13:45
Attól, hogy perzsa felmenői vannak, attól még lehet magyar, ha itt nőtt fel, a nem ,mivel a perzsák előtt sokáig sumérok éltek....
zetor00g
2024. szeptember 14. 11:12
Csakhogy, ez a Begi gyerek kicsi kora óta magyarul beszélt, itt járt iskolába Gödöllőn az Erkel iskolába! Társai szerették, teljesen magyarnak látszott, ügyes, okos kis srác volt. Most is az csak megnőtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!