Kínából érkezett nagy pofon Brüsszelnek, jó hír Magyarországnak

2024. szeptember 05. 14:05

Remekel a Szegedre érkező BYD.

2024. szeptember 05. 14:05
null

Nyitókép: TAKASHI ITODA / YOMIURI / THE YOMIURI SHIMBUN VIA AFP

Annak ellenére, hogy az Európai Unió, az Egyesült Államok és Kanada is magas vámok bevezetéséről döntött a Kínából érkező villanyautókra, a kínai autógyártók, köztük a BYD, a Li Auto, a Nio és az Xpeng is növelte értékesítéseit augusztusban az egy évvel korábbihoz képest – írja a Világgazdaság a Kínai Személyautó Szövetség (CPCA) adatai alapján.

Mint a portál írja: az eladások augusztusi megugrása nemcsak az elektromos autók iránti globális kereslet fellendülését jelzi, hanem azt is, hogy a kínai járműgyártóknak még a magas, nyugati vámok mellett is megérheti az export. Az összes közül a BYD elektromos személyautóiból értékesítettek a legtöbbet, 30 százalékkal többet, mint egy éve. A 373 ezer darab jármű rekord a márka havi eladásaiban, ez pedig már csak azért is jó hír hazánkra nézve, mert a BYD Szegeden építi meg első európai üzemét.

 

 

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2024. szeptember 06. 12:49
Ez miért pofon Brüsszelnek? És ha az, miért jó Magyarországnak? De ha nem pofon Brüsszelnek, akkor az meg miért rossz Magyarországnak? Képzelem, amikor Rogán, a Nemzet Gémkapocs beszerzője (back office) a Pártközpontban kiadja az utasításait a szerk-eknek…:”az a jó nekünk, ha az EU-nak szar!”
viking-10
2024. szeptember 05. 17:51
A kínai ev-k fosok! Egy évesen már a feléért árulják Norvégiában
files32
2024. szeptember 05. 17:29
"Középosztályellenes gazdaságpolitikai fordulat" - ismét beszólt Matolcsy a kormánynak Matolcsy megdöbbentőnek nevezte, hogy nálunk volt a legnagyobb az élelmiszerinfláció "Ha az emberek nem fogyasztanak, mert nincs miből, ha a tartalékaikat elveszítik", akkor nem lesz költségvetési bevétel - fogalmazott. Matolcsy György arra is kitért, a kormány abban is téved, hogy a reálbérek növekedése automatikusan növeli a fogyasztást. A reálbérek a jövedelmek felét fedik le, de ott vannak a nyugdíjak és más szociális ellátások, amelyeknek nem nőtt a reálértéke. Ez egy középosztályellenes gazdaságpolitikai fordulat volt
Ez D-dúr és e-moll
2024. szeptember 05. 17:27
"titi77 2024. szeptember 05. 17:21 nézzük meg a német CATL(kinai) akkugyárat a maps-on?! aztán utána okoskodjunk,ha lehetséges." Én megnéztem. Egy ipari rozsdaövezetben van, körülötte közel s távol csak raktártelepek, ipari üzemek vannak. És több csatorna és víztározó, mivel az akkugyártás rendkívül vízigényes és tűzveszélyes üzem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!