Rendkívüli!

Minden külföldi útját lemondta Orbán Viktor

Kínába utazott a miniszter, Budapestet is érinthetik a tárgyalások

2024. szeptember 04. 19:20

Nagy Márton bankvezetőkkel egyeztetett.

2024. szeptember 04. 19:20

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kínában utazott Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, aki Pekingben találkozott a Bank of China (BoC) és a China Construction Bank (CCB) vezetőivel. A tárgyalások célja a magyarországi energetikai és infrastrukturális fejlesztések finanszírozása érdekében folytatott párbeszéd további folytatása volt – írta a Világgazdaság a minisztérium közleményére hivatkozva.

A szaktárca azt közölte, hogy 

a kínai partnerbankok figyelmének központjában a magyar kormány által jóváhagyott, szélesebb körben értelmezett, energetikát, digitalizációt és e-mobilitást is magába foglaló infrastrukturális projektek álltak, 

amelyeket a Nemzetgazdasági Minisztérium ez év elején prezentált Pekingben.

A portál szerint várhatóan a jövő nyárra elkészülő Budapest–Belgrád vasútvonal fejlesztésének várható befejezése után a V0 vasúti körgyűrű, a budapesti repülőtérre vezető vasútvonal, valamint a magyar–szerb határátkelő infrastruktúrájának fejlesztése lehet a következő olyan stratégiai beruházás, amely kínai társfinanszírozással valósulhat meg Magyarországon.

Ahogy a Világgazdaság korábban megírta, Magyarország idén tavasszal egymilliárd euró összegű hitelt vett fel kínai fejlesztési bankoktól, amelyből infrastrukturális és energetikai fejlesztések finanszírozhatók. Varga Mihály pénzügyminiszter a hitelfelvétel részleteiről elmondta, hogy a kínai fejlesztési bankoktól most felvett egymilliárd eurós hitel a GDP 0,5 százalékát sem éri el. 

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. szeptember 11. 10:51
Egy újabb,méregdrága hitel.. Marci ennyit tud...😱
AndyP
2024. szeptember 06. 22:03
Nagyon helyes. Ezt az utat kell jarni.
Hobby024
2024. szeptember 05. 06:00 Szerkesztve
Az nem zavarta az itt vinnyogó szarháziakat, hogy a privatizációnak nevezett gyarmatosításnál a nyugat lerabolta az országot? Tönkretett minden működő piacunkat. Jelenleg 20 milliárd Euróval sáros , amit mindenféle jogállami hadova miatt nem fizet ki. Szintén nem zavarja a hazaárulókat, hogy Mo. 200 Milliós büntetést kapott a migránsok miatt. A nyugat célja egyértelmű: megbuktatni Orbánt, az országot gazdaságilag ellehetetleníteni. Nem látok bele a kínai hitel részleteibe, de meg merem kockáztatni, nem lehet rosszabb, mint a "jóságos" IMF, ill. a nyugati bankok uzsorahitelei. Az EU. a törvényesen járó pénzeket von meg tőlünk, olyan dolgok miatt büntet, amelyek veszélyeire Orbán hívta fel először a figyelmet. És teszi ezt szövetségesként. Biztos, hogy nem jobb ettől egy korrekt gazdasági alapokon nyugvó hitel?
veszettfejsze
2024. szeptember 04. 23:00 Szerkesztve
Ezek a szocialisták kiárusítják az országot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!