Kikérjük magunknak, hogy a 444, Gyurcsány, az MSZP meg a baloldali pártok oktassanak hazafiságból 1956 kapcsán!

2024. szeptember 27. 11:44

Felháborító és szánalmas, ahogy a nemzeti érzést mindig ekéző, az 1956-os forradalmat korábban relativizáló baloldali pártok és médiumok most hirtelen nemzetinek tüntetik fel magukat, és 1956 árnyékában tetszelegnek.

2024. szeptember 27. 11:44
1956-os lyukas nemzeti lobogó Budapesten
Szilvay Gergely

Fotó: Fortepan

No azért álljon már meg a menet! Nehogy már a 444, a Telex, az MSZP meg Magyar Péter oktassa már ki hazafiságból a nemzeti oldalt, fideszestül, Orbán Balázsostul! Azok, akik mindig kinevezték, mindig gyalázták a nemzeti érzést, a nemzeti szempontot! Csak mert hirtelen politikailag jól jött nekik, félremagyarázva egy jobboldali politikus kijelentését, most ők a nagy ’56-pártiak? Ki hiszi ezt el nekik?

Orbán Balázs az ukrán-orosz háborúról, az ukránok lehetőségeiről beszélve egy halvány pillanatig megemlítette 1956 tapasztalatait, és rázúdult a balos média, meg a baloldali politikusok.

Konkrétan, mint megírtuk, olyasmit adtak a szájába, amit távolról sem mondott, s ez az akció a 444-es Herczeg Márknak volt köszönhető. Szervezetten ment neki Orbán Balázsnak a Telex, a 444, a Magyar Hang, Magyar Péter és Török Gábor, meg az MSZP is, meg az egész baloldal.

Az MSZP-s Tóth Bertalan felkérdezte az ügyben a miniszterelnököt. Értik, egy MSZP-s! 

Az MSZP az 1956-os forradalmat leverető MSZMP, a kommunista diktatúra állampártjának utódpártja, akik örömmel fogadták 1956 novemberében a bevonuló szovjet csapatokat. 

Az ő soraik közül került ki Horn Gyula, aki 1994-1998 között miniszterelnök volt az országban, 1956-ban pedig pufajkás volt, azaz a forradalmárok ellen küzdött.

A szovjet csapatokat formálisan a kommunista állampárt hívta be az országba 1956-ban. Visszaemlékezéseiben Hegedűs András, aki 1955-1956-ban volt kommunista miniszterelnök, épp október 23-ig, elmondja, hogy a szovjeteket behívó levelet ő írta alá visszadátumozva a miniszterelnöksége idejére, azaz öt nappal korábbra, merthogy 1956. október 23-ig volt hivatalban. Mint 1992-ben mondta, a szovjet csapatok 1956-ban a szovjetek kérték a kommunista állampárt jóváhagyását, annak vezetői pedig megadták ezt. Az 1999-es Nagyapák és forradalmak című filmben úgy beszél a forradalomról, mint felelőtlenségről, ami úgysem lehetett volna megnyerni.

Akarnak újabb példát? 

Az MSZP-s Havas Szófia 2016-ban, az ’56-os forradalom hatvanadik évfordulóján az orosz tévében nyilatkozta azt, hogy a forradalom fasiszta volt, a horthysta provokáció és a CIA műve.

Még inkább szánalmas bármilyen 1956-párti felháborodás és Orbán Balázs-szidás Gyurcsány Ferenc részéről, aki a KISZ (Kommunista Ifjúsági Szövetség) szekerét tolta a rendszerváltásig, azaz a Nagy Imrével szemben álló, 1956-ot ellenforradalomnak tartó Kádár János állampártja ifjúsági szervezete Központi Bizottságának titkára volt. Aztán 2004-ben egy „mindenki hős volt” felkiáltással összemosta az áldozatok és elkövetők emlékét 1956-tal kapcsolatban, valamin bizalmaskodóan azt kérdezte a korábbi gazdái által kivégeztetett Nagy Imrétől, hogy „Imre, te mit tennél?”

A Magyar Ifjúság című lap 1989. május 26-i számában azt kérdezte Gyurcsány Ferenctől: „Kiléphet-e hazánk a Varsói Szerződésből?” Ő így felelt: „Időszerűtlennek tartom a kérdést, javaslom, térjünk vissza rá tizenöt év múlva.”

Gyurcsány feleségének, Dobrev Klárának a nagyapja, Apró Antal jelentette be az Országgyűlésben Nagy Imre kivégzését, azt jogos elégtételnek nevezve. 

Dobrev családja a rendszerváltásig a kommunizmus haszonélvezője, mi több, oszlopa volt.

Wittinghof Tamás, a megboldogult SZDSZ (az MSZP egykori koalíciós partnere, elvileg antikommunista alapon létrejött rendszerváltó párt, mely gyorsan az antifasizmusra váltott) egykori ügyvezetője, Budaörs polgármestere 2015-ben egy testületi ülésen egyenesen letagadta, hogy valaha volt kommunizmus Magyarországon, amikor egy fideszes képviselő kezdeményezte, hogy egy perces néma felállással emlékezzenek meg a kommunizmus áldozatairól – a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából. 

A volt SZDSZ-es, baloldali Wittinghof úgy fogalmazott: „Ha volt olyan időszak az országban, amit kommunizmusnak lehet nevezni, bár szerintem nem volt…”

A 444-es, Orbán Balázs szavait kiforgató cikket az a Herczeg Márk írta, akivel megesett, hogy zavaros cikkben gúnyolódott már nemzeti érzésen.

A magyar baloldal, a baloldal pártjai és médiumai 1990 óta folyamatosan ijesztgetnek a jobboldali rémmel, ami szerintük nacionalista. Minden március 15-én meghallgattuk, hogy a jobboldal úgymond kisajátította a kokárdát, holott csak nekik is ki kellett volna tűzni. 

A jobboldal tüntetésein voltak tömegesen magyar zászlók, a baloldal demonstrációin nem voltak.

A baloldal narratívája 1990 óta az, hogy az 1956-os forradalom szocialista reformkísérlet volt, és próbálták lejáratni a „pesti srácok” emlékét.

Volt olyan, baloldali megmondóembereket felvonultató Heti Hetes anno, amiben a pesti srácokon gúnyolódtak.

Ahogy az anno Aczél György-féle kommunista propaganda tévében tetszelgő Erőss Pál unokája, Magyar Péter balra tolódó elvtelenségével sem épp az '56-os hősök szellemében cselekszik.

2010 óta meg azt hallgatjuk a baloldal részéről, hogy a szuverenitásharc mit sem ér, alkalmazkodni kell a világtrendekhez. Az egész baloldal, leszámítva talán az LMP-t, mindig is gúnyolódott a nemzeti érzésen. S akkor most nekik áll feljebb! És akkor most ők akarják megmondani, merre van az előre 1956 ügyében. Na ne már!

 

 

Összesen 300 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zabszem
2024. szeptember 27. 14:12
Bla Bla.. PÉTER TAKARODJ!
survivor
2024. szeptember 27. 14:08
latrina2 Igen, nem akarunk ÉRTED meghalni te proli féreg.
latrina2
2024. szeptember 27. 14:08
nehogy már az oktasson ki nemi identitásból, aki utána az ereszen csúszik le.
survivor
2024. szeptember 27. 14:07
Spanifer A franciák, belgák lengyelek JÓ GYORSAN megadták magukat. Az osztrák a cseh holland nem is harcolt Hitler ellen. Párizsban "NEM voltak pesti srácok", kollaborált az ország. És mégis ők a győztesek..ugye ? Ennyit ér a hősiesség , b+.. Ma Magyarország képtelen lenne megvédeni magát... max. a szlovénektől, szlovákoktól. Ha nincs 200E-s hadsereg és legalább ennyi területvédelmis (+80 E rendőr a 45 E helyett..) A megfelelő technikával :1000 hk, 200 vadászgép... akkor minek ??? A pesti libsi +magyar jobbikos harcol ? Ne röhögtess...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!