Árvízveszély a Paksi Atomerőműnél: kiderült, érintett-e az energiatermelés

2024. szeptember 24. 09:30

Kérdéses volt, hogy a Közép-Európa-szerte lezúduló heves csapadék okozta árvíz veszélyt jelent-e a paksi atomerőmű energiatermelésére.

2024. szeptember 24. 09:30
null

Nyitóképen: az áradó Duna a Paksi Atomerőműnél 2024. szeptember 22-én. Az erőmű tűzoltószervezete és a vízügyi szakemberek folyamatos felügyeletet biztosítanak a gát és a zsilipek felett. Fotó: MTI/Jánossy Gergely
 

A Boris névre keresztelt vihar által hozott heves esőzések pusztító nyomokat hagytak maguk után Közép-Európában – írta meg keddi cikkében az Euronews. Mint a lap rámutat: a vihar rendkívüli árvizeket eredményezett, amelynek megfelelően

a közép-magyarországi Paksot sem kímélte az árvíz, a Duna vízállása a város közelében 806 centiméteren tetőzött.

Mint a lap cikke rámutat: a mostanra lassan apadó vízállás azonban nem befolyásolta az üzem energiatermelését. Időben megtették „a szükséges óvintézkedéseket annak érdekében, hogy a paksi atomerőmű továbbra is zavartalanul működhessen” – olvasható az Euronews hasábjain.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Árvíz 2024 aktában.

Nagy veszélyre hívta fel a figyelmet Müller Cecília

Több magyar településen baktériumokat, illetve szennyeződésre utaló algákat mutattak ki az ivóvízből, ezeken a helyeken az ivóvíz csak forralás után fogyasztható. Továbbá lajtoskocsiból biztosítják az ivóvizet, a csecsemőknek pedig palackozott víz fogyasztását ajánlják – részletezte az országos tisztifőorvos.

4 órája

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2024. szeptember 24. 12:55
És mindezt úgy, hogy Júdapest alatt nem járt a Dunánál a III/III poloska.
Mich99
2024. szeptember 24. 11:22
Az euroFOS csaladkozott...
Fegyenc8
2024. szeptember 24. 11:03
A címadásban ismét mélyet alkotott a mandi.
lemez
2024. szeptember 24. 10:48
Még az euronewsben is benne volt hogy nem.Sőt két éve az europai bizottság minden országban ellenőrizte az atomerőmüveket,Paks bemne van a biztonságos első háromban.Akkor jól folgoztak az oroszok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!