Itt a nagy bejelentés: milliárdokból újul meg a magyar vasút

2024. szeptember 02. 14:18

Lázár János szerint nincs arra szükség, „hogy álfideszes ellenzéki vagy álellenzéki fideszes politikusok hazugságokkal hergeljék az utasokat”.

2024. szeptember 02. 14:18

Nyitókép: Lázár János Facebook-oldala

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Lázár János építési és közlekedési miniszter hétfőn egyeztetését folytatott a MÁV és a Volánbusz vezetőivel.

A tárcavezető az egyeztetést követően közösségi oldalán számolt be a fejleményekről. A poszt felütésében Lázár azt írta, hogy „a MÁV-járműparkot és a hazai vasúti pályát nem tudjuk varázsütésre megújítani – 30 év hátrányunk van, de nekiállunk. 

Közel 850 milliárd forintból mintegy félezer kilométernyi sínt újítunk fel, újraindítjuk a hazai IC-kocsik gyártását 

és jó minőségű használt járműveket szerzünk be”. 

Ezt is ajánljuk a témában

A miniszter azzal folytatta, hogy „amit viszont rövid idő alatt meg lehet változtatni, az az utasokhoz való hozzáállás: 

az utasok érdemi segítése és támogatása azokban a nehéz helyzetekben, amiket a megörökölt flotta- és infrastruktúra-állapotok okoznak. 

Ezt várom el elsőként a MÁV-csoport új vezetésétől, amelyet a hétfő reggeli találkozásunk alkalmával mutattam be a vállalat igazgatóságának és felügyelőbizottságának, illetve az érdekképviseleti vezetőknek” – sorolta.

A kritikusoknak is üzent

Lázár János arra is kitért, hogy a zártkörű megbeszélésen azt is egyértelművé tette, hogy 

a magyar államvasutakról szóló kép alakítását nem hagyhatják önjelölt vagy frusztrált közlekedési szakértőkre”. 

„Azt is elvárom a MÁV-csoport új vezetőitől, hogy személyesen vegyenek részt a MÁV-ról  – eddig azonban jószerint a MÁV nélkül – zajló vitákban.”

„Van a magyar vasútnak elég baja, nincs rá szükség, hogy álfideszes ellenzéki vagy álellenzéki fideszes politikusok (lassan ideje lenne eldönteni) még csúsztatásokkal és hazugságokkal is hergeljék ellene az utasokat – fogalmazott az építési és közlekedési miniszter.

A tárcavezető vonatkozó bejegyzését alább tekintheti meg:

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. szeptember 02. 21:05 Szerkesztve
Elgázolt egy embert egy személyvonat Gyálon, a Kőrösi útnál. A katasztrófavédelem beszámolója szerint a szerelvényen mintegy százötvenen utaztak. A fővárosi hivatásos tűzoltók az utasok biztonságos leszállásában és átkísérésében nyújtanak segítséget. A MÁVINFORM arról tájékoztatott, hogy az Ócsáról Kőbánya-Kispestre tartó S21-es vonat szenvedett balesetet. MÁV: Három nap alatt két fiatal halt meg figyelmetlenség miatt a vasúti síneken Bors Online + Hyradótól átvett idézetek..Leszar Jankó figyeémébe.
Osztap_Bender
2024. szeptember 02. 19:39
No szabd meg kastélyos lázár, hogy is van ezekkel a volános helyjegyekkel? A bérletesek és nyugdíjasok akár a sudrák és páriák állnak sorba, megfosztva attól az esélyüktől, hogy ülve utazhassanak. Mert online (nem app) felületen nem tudnak előre helyjegyet váltani. A nyugdíjasok csak a pénztárnál... A teljes cikk, amiből persze nem derük, hogy is van ez a dolog: acnews.hu/megalazo-kasztrendszert-vezetett-be-a-volan/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=megalazo-kasztrendszert-vezetett-be-a-volan
g50423c
2024. szeptember 02. 19:13
"államvasutakról szóló képet" majd az utasok eldöntik a tapasztalataik alapján. Nem kellenek a ideológiai faszságok. Arrogancia és lopás helyett most már végre lehetne tenni valamit az országért is!
contractor-2
2024. szeptember 02. 18:08
Nem értesz hozzá Jani és ezt te is pontosan tudod. Ne erőltesd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!