Vasúti csörte: a MÁV állapota miatt ment neki Magyar Péter Lázár Jánosnak

2024. augusztus 31. 18:17

A miniszter végül meghívta Magyart egy személyes találkozóra.

2024. augusztus 31. 18:17

Nyitókép: Képernyőfotó

Magyar Péter éles kritikával illette Lázár János építési és közlekedési minisztert egy szombat délelőtti bejegyzésében, amelyben a MÁV állapotát és az elmúlt évek vasúti fejlesztéseinek hiányát ostorozta. Miután végigfotózta a leglerobbantabb vasútállomásokat, hosszú posztban sorolta fel a rendszerben tapasztalt problémákat, a késésektől kezdve a vasúti dolgozók rossz munkakörülményein át a karbantartások hiányáig. Magyar szerint a MÁV válságban van, és úgy véli, hogy a kormányzatnak több mint egy évtizede lett volna a helyzet javítására, ám a problémák csak súlyosbodtak.

A bejegyzésében Magyar 16 pontban részletezte az általa tapasztalt gondokat, hangsúlyozva, hogy a jelenlegi állapotok nem elfogadhatóak a magyar emberek számára. Posztját az „Elég volt!” felszólítással zárta, amit a saját hozzászólásában is megismételt, jelezve, hogy a türelme végképp elfogyott.

Lázár János nem hagyta szó nélkül a kritikát, és válaszolt Magyar bejegyzésére. Üdvözölte őt a „magyar vasút valóságában”, majd ironikusan megjegyezte, hogy örül, hogy a politikusok harminc év után végre észrevették a vasút problémáit. Lázár pontokba szedve válaszolt Magyar kritikáira, elismerve a problémák létezését, és ígéretet tett a megoldásukra. 

Egyúttal meghívta Magyart egy személyes találkozóra, hogy részletes tájékoztatást adjon a tervezett intézkedésekről.

A párbeszéd nem ért véget ezzel, ugyanis Magyar válaszolt Lázár felajánlására, megköszönve a lehetőséget, és jelezte, hogy élni fog a meghívással. A beszélgetést egy újabb csipkelődéssel zárta: „Csak nehogy az legyen a végén, hogy a vonat csak vár, nem indul már…”.

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
august
2024. szeptember 04. 17:26
:) Úgy néz ki, Magyar Péter nem él Lázár meghívásával, ő máshol fog vonatozni és szörnyűlködni a médiakanálisok kíséretében. De azért meghívta az utazása végeztével sörözni a restibe. A the man elmondja majd, hogy vasútfejlesztés? Fogd meg a söröm. Aztán Lajosmizse, és Salgótarján is főllélegzik, mert azonnal hiperszuper lesz minden.
Julismama
2024. szeptember 01. 05:49
Szívesen nézném élőben ............:) Váltóruhát vigyen poloska, mert mint felmosórongy, hamar koszos lesz.
you-brought-2-too-many
2024. augusztus 31. 21:44
Hiba volt Lázarnak rágugrania a Tiszaros párt vezetőjének a provokációjára, a Szaros pótcselekvésből ügyködik s cél a rablás büntettéről való figyelem eltérés, semmi több. Sokkal inkább arról a témáról kellett volna kérdeznie a Tiszaros vezért, ez így politikailag hibás lépés.
zakar zoltán béla
2024. augusztus 31. 21:38
Müszike a szófosó automata.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!