Így változik a budai közlekedés az ár fokozatos levonulásával

2024. szeptember 24. 07:45

Szerdától pedig újra teljes vonalon járhatnak a budai oldalon a 19-es és a 41-és villamosok.

2024. szeptember 24. 07:45
Flooding Of The Danube In Budapest, Hungary

Nyitókép: Balint Szentgallay / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Karácsony Gergely a közösségi oldalán számolt be a közlekedés újraindításának ütemezéséről.

Kollégáim éjjel, hajnalban és persze nappal is takarítanak azokon az útszakaszokon, villamosvonalakon ahonnan már elvonult az árhullám. Több tonna uszadékot, iszapot, hulladékot kell eltávolítanunk a következő napokban. Azon dolgozunk, hogy a Duna apadásától függően a hét második felére teljesen helyreálljon a rend Budapesten.

– jegyezte meg posztjában Karácsony, hozzátéve, hogy „ a BKV hétfő éjjel rendbe hozta a villamos alagutat a Clark Ádám téren. Szerdától pedig újra teljes vonalon járhatnak a budai oldalon a 19-es és a 41-és villamosok”. 

A főpolgármester emellett közzétette, hogy a pesti oldalon is hamarosan meg tudják kezdeni a szivattyúzást a villamos alagútból, utána jöhet a takarítás. „Azon vagyunk, hogy már pénteken vagy szombaton újra járhasson a 2-es és a 23-as villamos a teljes vonalon.”

„Az FKF megkezdi a rakpartok fokozatos takarítását is, az uszadékokat összegyűjtik és elszállítják. Megfeszített munkával a lehető leghamarabb szeretnénk visszaadni a rakparti útszakaszokat a budapestieknek. A Fővárosi Csatornázási Művek munkatársai megkezdték az ideiglenes gátak bontását. Több mint 520 ezer homokzsákból és több mint 6 ezer köbméter agyagból épített gátat, illetve védvonali megerősítést kell visszabontaniuk és elszállítaniuk.”

– tette hozzá a főpolgármester.

***

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2024. szeptember 24. 09:28
"a lehető leghamarabb szeretnénk visszaadni a rakparti útszakaszokat a budapestieknek."....már azt a 957 métert amin még lehet autóval közlekedni....vagy netán a sétálókra gondolt a "költő"?
Horst_Tappert
2024. szeptember 24. 08:45
"Megfeszített munkával a lehető leghamarabb szeretnénk visszaadni a rakparti útszakaszokat a budapestieknek" Na, Geli, remélem most felfogtad, hogy a rakpart nem korzózásra való és visszaállítod a rendeltetésszerű használatát. Elég volt a kib.szott lezárásokból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!