Így fordult át Magyar Péter véleménye a mentelmi jogról – most ismét színt kell vallania

2024. szeptember 26. 21:28

Változnak az idők, hiszen míg a kampányban még megszüntette volna, Magyar Péter cikkünk írásáig sem mondott le mentelmi jogáról.

2024. szeptember 26. 21:28
Nyitóképen: Magyar Péter a villamosmegállóban, miután kidobták a botrányos buliból. Fotó: Képernyőkép

Nyitóképen: Magyar Péter a villamosmegállóban, miután kidobták a botrányos buliból. Fotó: Képernyőkép

Mint a Mandiner olvasói emlékezhetnek: komoly bajban van Magyar Péter, miután döntött a legfőbb ügyész, és lopás bűncselekménye miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként Dr.

Polt Péter indítványt tett az Európai Parlament elnökénél Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

Erről korábban itt írtunk.

Lapunk utánajárt annak is, mi vár Magyar Péterre, miután a legfőbb ügyész kezdeményezte mentelmi jogának felfüggesztését. Hiszen mennyiben Magyar Péter úgy érzi, nincs takargatni valója, akár önmaga is kérheti, hogy függesszék fel a mentelmi jogát. Erről ide kattintva olvashat részletesebben.

Így fordult Magyar Péter véleménye a mentelmi jogról – most ismét színt kell vallania

Olvasóink emlékezhetnek: korábbi cikkünkben körüljártuk azt is, hogy 

a választási kampányban Magyar Péter még azt hangoztatta, hogy megszünteti a mentelmi jog intézményét és ő maga sem tart rá igényt, noha a diszkóbotránya kapcsán korábban nem közölte, hogy le akarna mondani erről a védettségről.

Pedig április 25-én, Tamásiban Magyar egy fórumon azt mondta: „eltöröljük a mentelmi jogot természetesen. Semmi értelme. Nyilván van Simonkáknak, Boldogoknak, társaiknak. […] Szóval nyilván a mentelmi jog az egy szükséges rossz. Egyébként vannak olyan országok, ahol ez működik, vannak ahol nem, nekünk nem lesz rá szükségünk, úgyhogy mi ezt eltöröljük”.

Ezt is ajánljuk a témában

De pár héttel később, egy derecskei fórumon is megerősítette korábbi ígéretét. Sőt, azt is elmondta, hogy nem veszi fel az EP-mandátumát.

 „A mentelmi jogot meg fogjuk szüntetni, ezt már több helyen mondtam. Bár egyébként lehet, hogy nekem például szükségem lenne rá, mert éppen harminc eljárást indítottak ellenem és nyilván ez lesz a következő két évben is. De ennek ellenére sem fogom felvenni az európai parlamenti képviselői mandátumot, amivel egyébként járna ugyanúgy mentelmi jog” – vélekedett Magyar.

Azóta azonban azóta kiderült: változnak az idők, hiszen míg a kampányban még megszüntette volna, Magyar Péter cikkünk írásáig nem mondott le mentelmi jogáról.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sagirdilsiz-2
2024. szeptember 27. 00:10 Szerkesztve
Slimfit muszájingecske megrendelhető.
B_kanya
2024. szeptember 27. 00:01
OrosZrulett 2024. szeptember 26. 23:29 "A kétbites jobbik-libernyák csőcselék" Azért két bit, hogy az egyiken a "ne legyen mentelmi jog" a másikon "de a poloskának mégis legyen" fusson.
B_kanya
2024. szeptember 26. 23:56
pollip 2024. szeptember 26. 23:48 "Baj van! Nem kicsi! A Blikk írja, hogy MP azt állítja, a Fidesz -KDNP kifejlesztette az ő klónját, betáplálták bele az ő eddigi beszédeit és OV ezzel a klónnal gyakorol vitatkozni vele. Nem vicces......" Nem ez a baj, hanem, hogy a klónja egy Commodore +4-esen fut.
states-2
2024. szeptember 26. 23:48
Számít szarosgatya véleménye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!